Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Univerzita se dostala do prestižního žebříčku vysokých škol. Patří mezi šest procent nejlepších na světě

Technická univerzita se raduje. Objevila se totiž v dalším žebříčku Times Higher Education. Do něj je zahrnuto 1260 univerzit. Na celém světě jich je přitom asi 20 tisíc. Pro libereckou vysokou školu tak jde o prestižní ocenění.

Žebříček hodnotí vzdělávací a tvůrčí a vědecko-výzkumnou činnost univerzit a úroveň jejich propojení s podnikatelskou sférou a s mezinárodní komunitou. Z přibližně 20 tisíc univerzit z celého světa se jich do hodnocení žebříčku dostalo 1258 a liberecká univerzita je mezi nimi, a to ve skupině 1001+.

„Tento výsledek ji řadí do šestého percentilu nejlepších univerzit na světě. Mezi čtrnácti českými univerzitami v žebříčku THE skončila naše univerzita devátá,“ říká prorektor TUL pro studium a vzdělávání Aleš Kocourek, který reprezentoval naši školu na singapurském summitu, kde byl žebříček vyhlášen.

Hodnotily se výuka, výzkum, transfer technologií a úroveň internacionalizace, důležitým hlediskem je také citovanost v odborných publikacích.

„V meziročním srovnání se TUL zlepšila v internacionalizaci, komercializaci výsledků vědy a výzkumu a v počtu ohlasů na výsledky vědecko-výzkumné a tvůrčí činnosti. Nižší hodnocení ve srovnání s loňským žebříčkem naopak zaznamenala v oblasti vzdělávání a vědy a výzkumu,“ shrnuje Aleš Kocourek.

Autoři | Foto

Štítky technická univerzita, univerzita, žebříček, Liberec, výzkum, Tula, vysoká škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita se dostala do prestižního žebříčku vysokých škol. Patří mezi šest procent nejlepších na světě  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.