Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Před policisty ujížděl Libercem opilý řidič v Bentley. Auto rozbil o trafostanici

Liberečtí policisté v noci na čtvrtek minulý týden pronásledovali luxusní bílé Bentley ulicemi Liberce. Řidič totiž nereagoval na výzvy k zastavení a rozhodl se zmizet. To se mu ale nepovedlo, nezvládl odbočku do Nádvorní ulice a havaroval. Škoda na vozidle je podle policie asi pět milionů korun.

Policisté potkali bílé Bentley Continental už během večera před jedním z libereckých barů, kolem druhé hodiny ráno na něj pak narazili ve Vratislavické ulici, když proti nim jelo s rozsvícenými dálkovými světly.

„Policejní vozidlo se na úrovni prodejny Lidl otočilo a vyjelo za vozidlem Bentley. Když si řidič drahého vozu všiml, že má v patách policejní hlídku, velmi zvýšil rychlost jízdy a začal před policisty ujíždět směrem ke křižovatce s ulicí Dr. M. Horákové,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podle něj ale honička dlouho netrvala, ve vysoké rychlosti totiž nezvládl odbočit do Nádvorní ulice a autem narazil do trafostanice.

Čtyřicetiletý řidič ani jeho spolujezdkyně při nehodě neutrpěli žádné zranění, z řidiče byl ale cítit alkohol. „Dechová zkouška byla pozitivní s naměřenou hodnotou téměř jednoho promile. Muž si však stále tvrdil své, že alkohol přej jízdnou nepil. Opakované dechové zkoušce se odmítl podrobit s tím, že souhlasil s odběrem krve,“ dodala mluvčí.

Škoda na autě je obrovská, asi pět milionů korun. Nyní bude podle policie záležet na výsledcích odběru krve. V případě, že hodnoty budou do 1 promile, hrozí řidiči pokuta ve správním řízení ve výši od 2500 do 20 tisíc korun, zákaz řízení na dobu od 6 měsíců do 1 roku a přijde o 7 bodů. V případě, že by hodnota byla nad 1 promile, jednalo by se již o přečin Ohrožení pod vlivem návykové látky, kde hrozí za dopravní nehodu způsobenou pod vlivem alkoholu trest odnětí svobody od 6 měsíců až na 3 roky.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Bentley, nehoda, Liberec, alkohol, policie, Lidl, Bentley Continental

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Před policisty ujížděl Libercem opilý řidič v Bentley. Auto rozbil o trafostanici  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.