Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žirafám v Liberci můžete pohlédnout do očí z nově zrekonstruované vyhlídky

Pohled do venkovního výběhu žiraf a zeber v liberecké zoo si můžete vychutnat z nově otevřené vyhlídky. Místo se dočkalo rekonstrukce po deseti letech.

Nově navíc do vás nebude při pozorování zvířat prát slunce a střecha přístřešku vás ochrání i před deštěm. „Přístřešek jsme na tomto místě nechali vybudovat v roce 2008. Tehdy se tu nacházela pouze nevzhledná zeleň. Bohužel během let konstrukce postupně dožila a byla nutná její rekonstrukce,“ komentoval ředitel zoo David Nejedlo.

Do projektu za 250 tisíc korun se promítla i filozofie, se kterou Zoo Liberec pracuje. „Snažíme se do návštěvnické stezky přidávat nové zákryty a přístřešky, které nabídnou zajímavý a klidný pohled do expozic,“ sdělil Nejedlo.

Vyhlídka u žiraf si ponechal svůj původní ráz v podobě vyvýšeného místa se dvěma schodišti. Přibyla tedy střecha a v nejbližších dnech místo doplní i lavičky. Celou stavbu dotváří dřevěná socha žirafy umístěná před vyhlídkovým místem.

Do budoucna by se měl počet přístřešků, které nabízí zcela jiný pohled na zdejší zvířata, zvýšit. Během následujících let by tak měl vzniknout přístřešek například u antilop koňských, jejichž expozice je často opomíjena.

Navíc by se lidé měli přiblížit i mravenečníkům a sambarům skvrnitým. „Zde bychom rádi upravili prostor, kam zatím veřejnost nesmí, ale v budoucnu by mohl být návštěvníkům zpřístupněn, opět formou nějakého přístřešku,“ zakončil ředitel zoo.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky zoo, žirafa, zebra, přístřešek, vyhlídka, Liberec, Zoologická zahrada Liberec

Žirafám v Liberci můžete pohlédnout do očí z nově zrekonstruované vyhlídky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.