Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zaměstnanci krajského úřadu donesli šaty pro chudé. Dodávka se musela pětkrát otočit

Dejte věcem druhou šanci. Tak zní název sbírky, kterou pravidelně pořádá krajský úřad v Liberci. A tentokrát o ni byl velký zájem, dodávka charity se musela několikrát vrátit, aby všechny shromážděné věci odvezla.

A nešlo jen o oblečení, zaměstnanci přinesli i hračky, batohy, deky, skleničky, hrnce, ale i drobné elektrospotřebiče jako je třeba funkční radiomagnetofon. Někdo dokonce do sbírky věnoval zachovalý norkový kožich.

„Odhaduji, že se s naší dodávkou budeme muset otočit tak pětkrát, než to všechno odvezeme,“ poznamenal ředitel Oblastní charity Liberec František Sehoř. „Oblečení je obecně považováno za něco, co každý člověk má. Žijí ale mezi námi lidé, kteří mají vyšší spotřebu šatstva, a nemají dost peněz na to, aby si mohli další oblečení koupit. Jsme moc rádi, že se sbírka na úřadě koná. Pomůže mnoha lidem v nouzi,“ dodal.

Oblečení a další věci poputují například k bezdomovcům, klientům sociálních služeb, matkám v azylových domech, ale také třeba k vězňům, kteří po odpykání trestu jdou na svobodu.

Každý kousek oblečení je zdokumetovaný a obdarovaný musí sociálním pracovníkům podepsat poukázku. „Tak budeme mít zdokumentované, komu jsme oblečení vydali. Nemůže se tedy stát, že by si někdo pro šatstvo přišel víckrát a třeba je dál prodával,“ vysvětlil Sehoř, podle kterého je nedostatek především pánského teplého oblečení.

Dejte věcem druhou šanci

Sbírka Dejte věcem druhou šanci, vyhlášená pouze pro zaměstnance Krajského úřadu Libereckého kraje, se poprvé uskutečnila v roce 2015. Každého půl roku putuje její výtěžek k jiné charitativní organizaci v Libereckém kraji. Příště proběhne na jaře roku 2019.

„Sbírku opakujeme každého půl roku, a přitom zájem o ni neklesá. Pokaždé shromáždíme desítky až stovky pytlů se starším oblečením a potřebami pro domácnost. Těší mne, že našim úředníkům není lhostejný osud sociálně slabých a že jim chtějí pomoci,“ uzavřel náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí Pavel Svoboda.

Autoři

Štítky sbírka, Liberecký kraj, dejte věcem druhou šanci, oblečení, krajský úřad, Liberec, Pavel Svoboda

Zaměstnanci krajského úřadu donesli šaty pro chudé. Dodávka se musela pětkrát otočit  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.