Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO: Jak se daří malým rysům v zoo?

Mláďata ohrožených rysů karpatských se mají v liberecké zoo čile k světu. Dvě koťátka, o jejichž pohlaví zatím kolují jen dohady, si užívají první týdny života po boku svých rodičů.

Malí rysové přišli na svět 28. srpna, návštěvníci je ale mohou vidět teprve několik posledních dnů. Pokud máte štěstí, naskytne se vám pohled, jak si koťata hrají, dorážejí na svou matku nebo vedle sebe spokojeně chrupkají.

Do jejich života a vývoje zatím ošetřovatelé nezasahují. „Vyhýbáme se jakémukoli nepřirozenému zásahu ze strany člověka už proto, že se jedná o ohrožený druh,“ uvedl zoolog Luboš Melichar.

Rysů je nyní v zoo požehnaně. Další se totiž nacházejí ve výběhu jen o pár metrů níže. Tato čtyřčlenná rodinka je v Liberci dočasně ubytována a přijela sem až z Olomouce. Útočiště poskytne liberecká zoo rysům do té doby, než bude hotova rekonstrukce jejich výběhu v domovské zoologické zahradě.

 

Štítky rys, kočkovitá šelma, ohrožený druh, zoo, Liberec

FOTO: Jak se daří malým rysům v zoo?  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.