Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po lávkách ke krajskému úřadu se ještě asi dlouho neprojdete

Rekonstrukce zchátralých lávek přes Nisu, které vedou k budově kraje, by měla být dávno dokončena, opravy se ale z pár týdnů protáhly na dlouhé měsíce. Konec je v nedohlednu.

Opravy započaly na začátku měsíce června a měly trvat pouze čtyři týdny. Jenže ještě na počátku srpna nebylo po funkčních a obnovených lávkách ani vidu, ani slechu. „Zhotovitelská společnost vytrvale neplní příkazy investora ani příkazy technického dozoru, nedodržuje sjednaný harmonogram a neplní termíny dohodnuté na kontrolních dnech,“ uvedl na počátku srpna Lukáš Hýbner z oddělení hospodářské správy města Liberec. 

Tehdy se měla podle informací oprava protáhnout o dva měsíce. Se začátkem školního roku se tak na lávky měli vrátit chodci. Ovšem doposud není rekonstrukce hotová a vypadá to, že nikdo neví, kdy budou moci lidé tyto „zkratky“ opět využívat.

„Dílo doposud není ve způsobilém stavu k jeho užívání,“ komentoval Jan Král z tiskové kanceláře magistrátu. Dodavatel vybraný pro tuto zakázku údajně není schopen dokončit lávky ani po mnoha urgencích a výtkách. „Zatím proto není možné určit termín zpřístupnění lávek,“ dodal Král.

Foto Liberecký kraj

Štítky lávka, kraj, Liberec, opravy, rekonstrukce, Lužická Nisa, Jan Král

Po lávkách ke krajskému úřadu se ještě asi dlouho neprojdete  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.