Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec bude mít koordinátora, ten pomůže zejména s cyklodopravou

Stejně jako osobních automobilů přibývá v letních měsících i cyklistů, kteří každodenně nasedají na kolo a vyráží do práce. Často ale vznikají složité dopravní situace. Východiskem by měl být nový koordinátor.

Magistrát města Liberce se nově rozroste o koordinátora, který se bude zaměřovat zejména na cyklodopravu, zabývat se ovšem bude i dopravou automobilovou. „Úlohou koordinátora bude mimo jiné dohlížet na výstavbu cyklostezek tak, aby na sebe logicky a bezpečně navazovaly,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Cyklodoprava je v Liberci oblíbená, stejně jako sdílené „růžovky“ v podobě rekol. A právě proto je přítomnost koordinátora nutná. „Je nutné věnovat cyklodopravě i dopravě obecně velkou pozornost. Koordinátor dopravy by měl mít na starost koordinaci všech typů dopravy,“ uvedl náměstek Jiří Šolc.

Koordinátor bude klíčovou osobou i v případě utváření uzavírek a zachování průjezdnosti. Vytvoření této pozice je tak dalším krokem pro vybudování fungující dopravy. Koordinátor bude pracovat i s podněty, které na radnici předali sami cyklisté.

Foto MMJ

Štítky koordinátor, doprava, cyklo, Liberec, Jiří Šolc

Liberec bude mít koordinátora, ten pomůže zejména s cyklodopravou  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.