Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bojujeme s Kačenkou potřetí. Šipkařský turnaj opět pomůže s návratem do života po autonehodě

Je to už pět let, kdy sedmého prosince nad ránem nedaleko Ďábelské huti octavia narazila do tramvaje. V autě se těžce zranila Kateřina Bémová. Lékaři jí nedávali moc šancí na přežití, ona se ale vrátila. Dnes je zařazena do programu individuálního bydlení a vrací se do života. S tím jí pomáhá i benefiční turnaj v šipkách, který se koná před Silvestrem v restauraci U Martina.

Turnaj se pomalu stává největším otevřeným kláním v šipkách v celém Libereckém kraji. Už nyní je přihlášeno 86 lidí, někteří dokonce z Ústeckého a Královéhradeckého kraje a turnaj nakonec bude dokonce mezinárodní, na startovní listině jsou hráči ze Švédska.

Pořadatelé by rádi překonali hranici sta hráčů, hrát se bude na pět kol švýcarským systémem.

Startovné na osobu je 150 korun a přihlásit se může kdokoliv. Zaplatit může každý i vyšší částku, výtěžek půjde právě na pomoc Kateřině Bémové. Loni se na turnaji vybralo přes 22 tisíc korun.

Turnaj začíná v sobotu 29. prosince ve 14 hodin. Přihlásit se můžete tady.

Příběh Kateřiny Bémové

Rok 2013
Při vážné nehodě, která se stala 7. prosince, utrpěla mnohá poranění. Při nehodě bylo auto zaklíněné pod tramvaj. Zůstala několik měsíců v kómatu. Po probuzení jí lékaři nedávali téměř žádnou naději. Kateřina ale zabojovala, i když zůstala ve 3. stupni invalidity, komunikovala pouze stiskem ruky a krmená byla sondou. Díky její rodině a přátelům, kteří za ní chodili a podporovali jí, se rozjela veřejná finanční sbírka.

Rok 2018
Dnes je Katka samostatná do té míry, že od 1. října 2018 byla zařazena do programu individuálního bydlení, kde se bude učit a nacvičovat větší samostatnost v sebeobsluze, vyřizování všech svých záležitostí. Velkou motivací pro návrat do normálního života je také Kateřinin syn.

Autoři | Foto Šipky U Martina

Štítky Bojujeme s Kačenkou, šipky, turnaj, Liberec, U Martina, silvestr, Švédsko, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Královéhradecký kraj

Bojujeme s Kačenkou potřetí. Šipkařský turnaj opět pomůže s návratem do života po autonehodě  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.