Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První sněžení komplikuje dopravu. Nehoda ráno zablokovala rychlostku na Liberec

Poprvé výrazněji zasněžilo a hned z toho byly problémy na silnicích. Už ráno havarovalo nedaleko sjezdu na Jablonec ve směru na Liberec auto a silnice desítky minut stála. A komplikace jsou i v dalších částech kraje.

S vrstvou nového sněhu musí motoristé počítat na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a Krkonoších. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost, teploty se pohybují jen kolem bodu mrazu a silnice kloužou.

Hlavně na Semilsku jsou podle policie hlášeny problémy i na silnicích druhé třídy v Tatobitech, Stružinci, Lomnici nad Popelkou nebo Studenci. Na silnicích je tam ujetá vrstva sněhu a problémy tam mohou mít hlavně kamiony. Jinak jsou hlavní tahy v kraji většinou holé a mokré, místy ale leží zbytky rozbředlého sněhu.

Kluzké silnice přinesly i několik nehod. Už ráno jedna zablokovala rychlostku na Liberec, v Kokoníně zase sjelo auto do příkopu a nakonec narazilo do stromu. Nikdo ale nebyl zraněn. Částečně zablokované je i stoupání z Nového Boru na Prácheň, kde uvízl kamion.

Počasí v úterý

Teploty v kraji se dnes ráno pohybují od minus tří stupňů Celsia do tří stupňů. V horských oblastech silně sněží, v nižších polohách většinou prší nebo padá déšť se sněhem. Vítr fouká jen slabý. Podobné počasí podle meteorologů vydrží po celý den, teploty zřejmě nepřekročí tři stupně.

Autoři | Foto Dopravní info Liberecký kraj/Radim Müller

Štítky počasí, sníh, komplikace, doprava, silnice, Liberec, Jablonec, Krkonoše, okres Semily, Jizerské hory, Tatobity, Lomnice nad Popelkou, Studenec, Kokonín

První sněžení komplikuje dopravu. Nehoda ráno zablokovala rychlostku na Liberec  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.