Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ať to sviští i těm nejmenším, Víkendová lyžařská škola na Ještědu se opět otvírá

PR článek

Sjezdové lyžování je u nás jeden z nejoblíbenějších sportů. Naučit děti lyžovat přitom není žádný med. A co to takhle nechat na někom jiném? O děti se vám mohou skvěle postarat odborníci ze Sportovního klubu Ještěd.

Ve dvou se to lépe táhne a nejlépe v celém týmu. Dětičky, které na lyžích nikdy nestály, se ve Víkendové lyžařské škole SK Ještěd naučí podstatné základy, pokročilejší si možná troufnou na větší svah. „Zpravidla přijímáme děti od pěti let, ale výjimečně i o trochu mladší. Například když mají staršího sourozence a chtějí se učit společně,“ řekl za SK Ještěd Karel Turpiš.

Sportovní klub Ještěd
má mnohaletou tradici. Výuce lyžování se věnuje od roku 1964. Zatímco první svěřenci si Víkendovou školičkou prošli už dávno, nyní ji navštěvují jejich děti a vnoučata. Bližší informace naleznete na www.lyzarskaskola.cz

Starostliví rodiče nemusí mít obavy, že by jejich děti pustili instruktoři hned z nejprudšího kopce. „Děti rozdělujeme do tří oddílů A, B a C od benjamínků až po pokročilé,“ komentoval Turpiš. Malé lyžaře čeká celkem osm lekcí během čtyř víkendů. Za tu dobu se naučí svištit po sjezdovce a dost možná si sjezdovky zamilují na celý život. Ostatně i hvězdná Ester Ledecká takhle nějak začínala.

Děti lyžují, rodiče relaxují

Lekce probíhají v sobotu i v neděli vždy dopoledne. „Lekce jsou u každého oddílu jinak dlouhé, aby se přizpůsobili individuálně věku a schopnostem dětí. Důležité je, aby to pro ně byla zábava a ne trápení,“ vysvětlil manažer Sportovního oddílu Zdeněk Prchal. Zatímco rodiče ráno pošlou ratolesti na svah, mohou si užívat chvilku pohody a sami si jít zalyžovat, nebo vyrazit na procházku po Ještědském hřebeni.

Tři oddíly, tři místa. Nejmladší děti se s lyžemi seznamují na mírné Skalce, o něco lepší lyžaři si zlepšují techniku na Bucharce a ti nejpokročilejší dokonce sjíždějí i Pláně. „Samozřejmě se děti mohou během lekcí zlepšit a postupně se přesouvat na náročnější svah. Pro všechny máme jako odměnu připravený závěrečný karneval v maskách,“ komentoval Turpiš.

Nevíte, zda to bude děti bavit? Vyzkoušejte Stálou školu

Samozřejmě by nebylo příjemné zaplatit čtyři víkendy lyžování, když nevíte, jestli vaše dítko po prvním sjezdu nezahodí lyže do závěje. V takovém případě máte možnost využít Stálou lyžařskou školu SK Ještěd, kterou naleznete nejen na Ještědu ale i Javorníku. Zde se vašemu dítku bude naprosto individuálně věnovat instruktor a vy zjistíte, zda je ten správný čas přihlásit ho i do víkendové školy.

Víkendová školka by měla odstartovat první lednový víkend, vše ovšem závisí na aktuálních sněhových podmínkách. Podmínkou je vlastní vybavení. „Děti musí mít samozřejmě i helmu z důvodů bezpečnosti. Zároveň ovšem naši klienti mají desetiprocentní slevu na vybavení v půjčovně Bedruna,“ zakončil Prchal.

Foto SK Ještěd

Štítky SK Ještěd, sport, lyžování, Ještěd, sportovní klub, lyžařská škola, lyže, svah, Ester Ledecká

Ať to sviští i těm nejmenším, Víkendová lyžařská škola na Ještědu se opět otvírá  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.