Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podaří se v Liberci nový rekord? Sdružení Tulipan chce zabodovat největším počtem lidí fotících se na židlích

Liberecké sdružení Tulipan bude dnes od 10 hodin usilovat o zápis do České knihy rekordů. Rekord v sobě spojuje dva vynálezy, fotooaparát a židli. Na tu usednou lidé v Gymnáziu F. X. Šaldy. Vedle získání rekordu je hlavním cílem podpořit kampaň Dávám židli do kruhu.

„Touto událostí se v rámci našeho Týdne s Tulipanem chceme připojit k hnutí Dávám židli do kruhu,“ uvedla ředitelka sdružení Zora Machartová. S projektem přišli studenti pražského Gymnázia Evolution Jižní Město. Kampaň je zaměřena na duševní zdraví a destigmatizaci duševních chorob.

„Studenti shánějí finanční prostředky a těmi následně podporují projekty jako například Andromeda. Projekt zaměřený na děti v azylových a dětských domech. Cílem je alespoň částečně vynahradit přítomnost blízké osoby,“ komentovala Machartová. Podpořit hnutí Dávám židli do kruhu může i každý jednotlivec. Stačí se vy fotit kdekoli s židlí, kreativitě se meze nekladou, a fotku nasdílet na sociální sítě.

Foto pixabay.com

Štítky židle, focení, Dávám židli do kruhu, duševní zdraví, Tulipan, Liberec, Muzeum rekordů a kuriozit, projekt, Gymnázium Evolution Jižní Město, rekord

Podaří se v Liberci nový rekord? Sdružení Tulipan chce zabodovat největším počtem lidí fotících se na židlích  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.