Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Navrhl bazén i přestavbu Hedvy na Babylon. Zemřel architekt Pavel Švancer

Ve čtyřiaosmdesáti letech náhle zemřel významný liberecký architekt Pavel Švancer. Jeho návrhy zná úplně každý Liberečák, je autorem bazénu na Tržním náměstí a navrhl také přestavbu zchátralé textilky na zábavní park Babylon.

Pavel Švancer se narodil v Bratislavě, do Liberce se dostal až po studiích na ČVUT. Ve městě pod Ještědem pracoval ve Stavoprojektu pod vedením Karla Hubáčka, později vedl svůj vlastní ateliér.

Kromě zmíněného bazénu a Babylonu navrhl také pavilon šelem liberecké ZOO a vymyslel i vlastní podobu vysílače a hotelu na Ještědu, nakonec ale vyhrál Hubáčkův návrh. 

Liberecký architekt má stavby i v jiných městech, v Litoměřicích byl podlě něj postaven dům kultury a je autorem i památníku v Léžákách.

Pavel Švancer zemřel na Nový rok. Poslední rozloučení se zakladatelem liberecké architektonické kanceláře Union Arch se koná v pondělí 14. ledna od 14.30 hodin v kostele Svatého Kryštofa v Kryštofově Údolí.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Pavel Švancer, Liberec, architekt, bazén, Babylon, Centrum Babylon Liberec, Hedva, rekonstrukce, Karel Hubáček, Ještěd, České vysoké učení technické v Praze, zábavní park, Stavoprojekt, Bratislava

Navrhl bazén i přestavbu Hedvy na Babylon. Zemřel architekt Pavel Švancer  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.