Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Děti ze ZŠ 5. května si od dubna přispí, kvůli nedostatku autobusů bude výuka začínat později

Žáky Základní školy 5. května čeká přesun do Vesce, dosavadní budova totiž projde rozsáhlou rekonstrukcí, která začne v dubnu. Kapacita autobusů je ale v dopravní špičce nedostačující, výuka se tak bude muset přizpůsobit.

S náhradní autobusovou dopravou pro děti a učitele mají v Liberci zkušenosti. Již v loňském roce ji museli zprostředkovat pro zaměstnance a žáky Základní školy náměstí Míru. „I v letošním roce jsme oslovili společnost ČSAD Liberec, která náhradní autobusovou dopravu zajistí,“ uvedl náměstek primátora Jiří Šolc. Děti tak budou na výuce v náhradních prostorách Technické univerzity včas.

To samé bohužel není možné říct o dětech ze ZŠ 5.května. „Přestože zde ještě nemáme dopravu nasmlouvanou, již nyní víme, že v klíčovém čase, tedy od 7:30 do 8 hodin, nejsme schopni děti do Mařanovy ulice ve Vesci dovést,“ vysvětlil náměstek Ivan Langr. Důvod je prostý, v této dopravní špičce jsou plně vytíženy všechny autobusy i řidiči.

„Bohužel v tomto čase nemůže autobusovou dopravu nikdo vykrýt. Z toho důvodu bude posunuta výuka,“ dodal Langr. Prodloužení začátku výuky by se mělo pohybovat v řádu desítek minut. Zároveň by ale měla být organizace výuky upravena tak, aby děti nekončily výrazně později a nenarušilo to tak jejich další program.

Foto pixabay.com

Štítky autobus, doprava, Liberec, 5. května, Vesce, Ivan Langr, Jiří Šolc, ČSAD Liberec

Děti ze ZŠ 5. května si od dubna přispí, kvůli nedostatku autobusů bude výuka začínat později  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.