Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bílí Tygři ve šlágru kola přetlačili Kometu. V Brně vyhráli těsně 2:1

Trpělivý a zodpovědný výkon předvedli liberečtí hokejisté v sedmatřicátém kole extraligy. Na ledě brněnské Komety jim stačilo vstřelit dvě branky. Dostali totiž jen jedinou, a to až v úplném závěru utkání.

První třetina byla poměrně opatrná, Liberečtí pozorně bránili a pouštěli se do protiútoků. Velké šance ale přišly až v úplném závěru. Will nejprve skvěle vychytal Zaťoviče, hned z protiútoku ale hodně domácímu brnkáři Vejmelkovi zatopili liberečtí hokejisté.

Skóre se ale měnilo až v úvodu druhé části. Ordoš nahazoval puk před bránu a Vejmelka si ho srazil do brány. Tygři poté byli lepší a Kometu do šancí nepouštěli, naopak Kvapil v přesilovce nastřelil horní tyč a v závěru 29. minuty po pěkném uvolnění a přihrávce Hudáčka skóroval Krenželok.

Tygři pak hráli velmi zodpovědně, Kometa si vytvořila snad jen šanci při úniku Zaťoviče a Muellera, druhý jmenovaný ale nepřekonal skvělého Willa. 

Až v závěru domácí odvolali brankáře a dostali se do tlaku. O nulu Willa půl minuty před koncem připravil Mueller, více už ale domácí nestihli.

Kometa Brno - Bílí Tygři 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 60. Mueller (M. Erat) – 22. Ordoš, 29. L. Krenželok (L. Hudáček). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Střely na branku: 32:29. Diváci: 7 431.

HC Kometa Brno: Vejmelka – Baranka, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, M. Erat – Dočekal, L. Čermák, Vondráček – Mallet, Kusko, Köhler. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Horáček a Oslizlo.
Bílí Tygři Liberec: Will – Derner, Stříteský, Šmíd, T. Hanousek, Ševc, Doherty, Maier – Birner, L. Hudáček, Lenc – M. Kvapil, Filippi, Valský – L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš – J. Vlach, Redenbach, M. Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Brno, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno

Bílí Tygři ve šlágru kola přetlačili Kometu. V Brně vyhráli těsně 2:1  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.