Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloděje chytli při činu, za pár hodin kradl znovu

Policisté se v týdnu asi hodně divili, když recidivistu na služebnu odvedli hned dvakrát, a to v rozmezí jen pár hodin.

Tento muž má ve svém životě na svědomí více než desítku trestů. Jeden by čekal, že už si umí dát pozor a ze svých zkušeností se nějak poučil. Jeho činy ale mluví o opaku. 

Tento třicátník z Liberce si s krádeží příliš starostí nedělá. Prostě si vezme batoh, a ten si v obchodě naplní. „Ve středu odpoledne navštívil tento muž libereckou prodejnu, kde si vyhlédl jedenáct lahví s alkoholem. Ty zmizely v útrobách jeho batohu,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský. Cestou k pokladnám doplnil sbírku o další lahvinku, k placení se ale neměl.

Večer znovu

U východu se mu do cesty postavili pracovníci ostrahy a předali ho do rukou přivolaných policistů. Tak se muži zákona setkali s recidivistou toho dne poprvé. A to ještě netušili, že si pro něj pojedou večer znovu. Liberečan totiž použil stejný scénář. Stejný batoh, stejný typ krádeže, pouze prodejna a zboží se změnilo. „Tentokrát mu do oka padlo několik drogistických produktů a potravin,“ popsal mluvčí. 

Když neuhasil žízeň po ohnivé vodě, alespoň chtěl asi utišit hlad. Ani to se mu ale nepodařilo. Opět totiž narazil na bystrou ostrahu. A znovu se ten den podíval na policejní služebnu. Nyní hrozí třiatřicetiletému muži za přečin krádeže vězení v rozmezí šest měsíců až tři léta.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krimi, zloděj, krádež, batoh, Liberec

Zloděje chytli při činu, za pár hodin kradl znovu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.