Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Knihovna tento týden nabídne příběhy z libereckých hospod i pohádky pro děti

Tento týden si mohou návštěvníci liberecké knihovny zpestřit půjčování knížek zajímavým programem pro malé i velké. Mohou se dozvědět něco o libereckých putykách, nebo vzít do knihovny i děti a nechat je tvořit.

Asi nejlákavější je soubor příběhů s názvem Putyky, šenky a hospody v Liberci. Spisovatel Marek Řeháček představí veřejnosti příběhy z dnes již mnohdy neexistujících nebo modernizovaných šenků, náleven i výletních restaurantů. Pořad je součástí cyklu O Jizerských horách. Poslechnout si minulost libereckých hospod můžete v úterý od 18 hodin ve velkém sále.

Pravidelně jednou měsíčně se v knihovně koná pořad Z pohádky do pohádky. Toto úterý od 16 hodin mají děti možnost vyzkoušet si malovat, psát nebo tvořit dramatické hry na motivy pohádky, kterou si poslechnou.

Středeční odpoledne se v knihovně ponese ve znamení Jihozápadního Slezska. Přednášku od 17 hodin s názvem Jihozápadní Slezsko - perla Země Koruny české, kterou připravil spolek Societas Amicuum Liberec, povede Ilona Volfová.

Ve čtvrtek od 18 hodin mohou do knihovny zavítat příznivci architektury. Bude zde probíhat pokračování přednášky z loňského roku s názvem Kovaný Graz II - Kované květy nad hlavou. Historik Jan Mohr tentokrát přiblíží práce v sakrálním a funerálním prostoru.

Foto Knihovna Liberec

Štítky knihovna, kultura, Liberec, program, hospoda, pohádka, Marek Řeháček, Slezsko, Jan Mohr, Jizerské hory, Země Koruny české, přednáška

Knihovna tento týden nabídne příběhy z libereckých hospod i pohádky pro děti  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.