Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hodkovice zbrojí proti výstavbě skladové haly, připravily podpisové archy

Jak již dříve upozornilo vedení Hodkovic nad Mohelkou, město se bude proti záměru vybudovat zde obchodní areál bránit. Dokonce uspořádalo i schůzku s občany, kde se tímto tématem zabývali.

Na schůzce město představilo záměr soukromého investora. Jak již dříve uvedla místostarostka Helena Řezáčová, Hodkovice ale o takový areál nestojí. Ačkoli by údajně přinesl dvě stě pracovních míst, znamenal by také velkou dopravní zátěž v podobě stovek nákladních i osobních automobilů. „V souvislosti s provozem záměru se předpokládá příjezd a odjezd maximálně 150 těžkých nákladních automobilů (kamionů) a 120 dodávkových a osobních automobilů (do nosnosti 3,5 t) za den,“ uvádí studie záměru. Mimo jiné také vedení opět vyvrátilo informaci kolující po sociálních sítích o tom, že by měl vyrůst obchoďák.

Na schůzce se debatovalo o dopadech možné patnáct metrů vysoké stavby v oblasti hluku, vody, krajiny i kvality bydlení. Nedaleko totiž vyrůstají rodinné domky a podle města by měla nová stavba za následek nadměrné zvýšení hlukové a emisní zátěže nebo dokonce znehodnocení nemovitostí. „Tato průmyslová oblast se nachází v blízkosti domů v části Nové Hodkovice,“ sdělila již dříve Helena Řezáčová. V rámci informační schůzky také zaznělo, že v blízkosti se nachází prameniště a mokřady, a navíc nejsou v dokumentu zohledněny významné krajinné prvky.

Psali jsme: Výstavba nákupáku v Hodkovicích? Pod názvem obchodní areál se skrývá skladová hala

Podpisové archy jsou nyní k dispozici na městském úřadě, v v prodejně ovoce a zeleniny na náměstí, v potravinách v Liberecké ulici, ve zdejším knihkupectví a antikvariátu a také v železářství U Bradáčů.

Vedení města nyní apeluje na místní obyvatele, aby své náměty a připomínky zaslali do 4. března na Krajský úřad Libereckého kraje, nebo je osobně předali na podatelně úřadu. „Město je připraveno podat souhrn připomínek a požadavků,“ uvedla starostka Markéta Khauerová.

Obyvatelé mohou využít i podpisové archy, které jsou v těchto dnech rozmístěny po městě a svůj podpis k „Nesouhlasu s oznámeným záměrem výstavy obchodního areálu“ připojit až do 28. února. Poté budou archy odeslány na Krajský úřad, stejně jako všechny připomínky.

Celé situaci se město bude nadále věnovat. „Materiál bude projednán na prvním mimořádném zasedání zastupitelstva dne 25. února na městském úřadě,“ doplnila starostka.

Štítky Hodkovice, skladová hala, obchodní areál, stavba, záměr, Hodkovice nad Mohelkou

Hodkovice zbrojí proti výstavbě skladové haly, připravily podpisové archy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.