Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Novém Městě pod Smrkem přijdou o svůj vánoční strom

V Novém Městě pod Smrkem loni ozdobili vánoční stromek na náměstí naposled. Kvůli špatnému stavu bude muset být pokácen.

Vedení města i místní obyvatelé si v posledních měsících všimli, že stav smrku, který je využíván jako vánoční stromek, není ideální. „Již na první pohled je patrné, že strom není v dobré „kondici“, jehličí celé koruny je řidší, ale lze již nalézt větve i s úplnou absencí jehličí,“ uvádí město na webu.

Obavy potvrdil i odborný posudek ze strany Agentury ochrany přírody a krajiny (AOPK ČR), ten informoval, že strom je napaden kůrovcem. „Další perspektiva stromu je negativní, vitalita, zdravotní stav i následně stabilita se budou dále zhoršovat,“ popisují odborníci z AOPK ČR. Ti následně doporučují strom pokácet. Město již požádalo o povolení kácení této dřeviny. Příští Vánoce tak budou muset v Novém městě nazdobit strom jiný.

Foto pixabay.com

Štítky strom, vánoční strom, Nové Město pod Smrkem, vánoční stromek, Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky, Česko, Vánoce

V Novém Městě pod Smrkem přijdou o svůj vánoční strom  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.