Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Technická univerzita nabízí nový obor zaměřený na plasty, který jinde není

Liberecká univerzita nabízí zcela nový magisterský obor na Fakultě strojní, který nikde jinde není. Nese název Technologie plastů a kompozitů.

„Takovýto obor nenaleznou studenti nikde jinde v republice. Přestože zlínská univerzita má obor zaměřený na plasty, tamější studium je především o chemii,“ komentovala mluvčí TUL Barbora Jónová. Oproti tomuto tento obor nabízí komplexní náhled do problematiky.

Studenty v tomto oboru čeká celá škála různých předmětů a oblastí.  Budou se tak věnovat různých technologiím i procesům zpracování. „Tento obor je svým zaměřením ideální nejen pro zdejší region. Plastikářský průmysl se dotýká celé republiky, navíc je velmi dynamický a perspektivní,“ uvedl děkan fakulty Petr Lenfeld.

Do budoucna by ráda strojní fakulta rozšířila své magisterské obory i o zaměření na kovové materiály a technologie, konstrukce strojů a zařízení, automobily a mnohem více.

Foto Luboš Vrabec

Štítky TUL, univerzita, studium, magisterský obor, plasty, fakulta strojní, plast, Tula

Technická univerzita nabízí nový obor zaměřený na plasty, který jinde není  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.