Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přežít únikovku? Hasiči kontrolují, jestli jsou únikové hry bezpečné

V návaznosti na tragickou událost, ke které došlo v Polsku, si hasiči posvítili na bezpečnost únikových her v Libereckém kraji. Na začátku roku totiž při požáru prostoru, kde byla tato zábava provozována, vyhaslo pět lidských životů.

V rámci mimořádných kontrol vybrali hasiči celkem šestnáct míst, která chtějí prověřit. „Celkem bylo vytipováno na šestnáct míst a zatím bylo zkontrolováno dvanáct z nich,“ uvedl za hasiče Daniel Mlčoch.

Pět ze všech kontrolovaných míst s únikovou hrou kontrolou neprošlo. „Mezi hlavními nedostatky bylo neudržování volných únikových cest,“ komentoval Mlčoch. Záležitost u těchto konkrétních provozovatelů zábavy bude mít dohru ve správním řízení. Kontrolám se věnují hasiči ve spolupráci s pracovníky stavebních úřadů. 

O tragické události informoval 4. ledna mimo jiné britský deník The Guardian. Ten napsal, že pět patnáctiletých dívek oslavovalo narozeniny a jako zábavu si vybraly právě únikovou hru. Tyto dívky bohužel už další narozeniny nikdy neoslaví, při následném požáru totiž všechny zahynuly. Při požáru se zranil i jeden muž.

Foto pixabay.com

Štítky hasiči, kontrola, úniková hra, zábava, požár, Polsko, Liberecký kraj, The Guardian

Přežít únikovku? Hasiči  kontrolují, jestli jsou únikové hry bezpečné  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.