Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bývalý liberecký radní Šotola má problém. Nechodí k soudu, byl na něj vydán zatykač

Roman Šotola se ve čtvrtek poněkolikáté nedostavil k soudu. Předsedkyni senátu došla trpělivost a vydala příkaz k jeho zadržení. Bývalého radního za ČSSD a předsedu představenstva dopravního podniku tak nyní hledá policie.

Šotola se měl podle obžaloby dopustit podvodu na dvou osobách, ze kterých měl vylákat 370 tisíc korun, za což mu hrozí až pět let vězení. Soudní stání už bylo naplánováno několikrát, obžalovaný si ale vždy našel výmluvu, ať už zdravotní stav nebo dovolenou v zahraničí.

Tentokrát ale nedorazil bez omluvy a soudu se ho nepodařilo vůbec kontaktovat. „Obžalovaný Roman Šotola se opakovaně nedostavil k soudu a převzetí korespondence se mu nepodařilo doručit, soud proto vydal příkaz k jeho okamžitému zadržení,“ zaznělo v prohlášení Okresního soudu v Jablonci nad Nisou.

Roman Šotola

Roman Šotola je bývalý radní města Liberce za ČSSD. Od roku 2009 byl místopředsedou představenstva Sportovního areálu Ještěd a.s. a společnosti Ecowatt-EU a.s. Za ČSSD byl v roce 2010 zvolen zastupitelem a radním města Liberce. Následně vystoupil ze strany a v roce 2014 již mandát jako lídr hnutí Liberec ještě žije neobhájil. Působil také jako předseda představenstva dopravního podniku.

Autoři | Foto Liberec ještě žije

Štítky Roman Šotola, soud, podvod, zatykač, radní, ČSSD, Liberec, Jablonec nad Nisou, Ještěd

Bývalý liberecký radní Šotola má problém. Nechodí k soudu, byl na něj vydán zatykač  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.