Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nový odhad ceny opravy bazénu. Vyjde na 400 milionů, menší bazén zůstane v provozu

Vedení Liberce má nový návrh rekonstrukce bazénu na Tržním náměstí. Podle firmy Coda, která ho zpracovala, by vyšla na asi 400 milionů korun, navíc by i během oprav mohl fungovat menší pětadvacetimetrový bazén. Zůstala by tak zachována výuka pro školy a plavecký oddíl. Radnice pak už nepočítá s opravou školního bazénu na Františkově, chce stavět nový u arény.

Samotné členy pracovní skupiny, která se rekonstrukcí zabývá, možnost zachování provozu menšího bazénu překvapila. „V minulosti totiž nikdo s tímto řešením nepřišel a nepočítal,” řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Podle něj se tím řeší problém, kdy měl být bazén zcela uzavřený a žáci libereckých škol by neměli kde absolvovat výuku. „Bude samozřejmě potřeba určitých výdajů na přeložky kabeláží a podobně,” dodal Zámečník.

Kogenerační jednotky pro Albert a galerii

Navíc bazén nemůže být úplně odstřihnutý, v suterénu jsou i kogenerační jednotky, které napájí Albert a galerii v lázních. 

Po dobu rekonstrukce vznikne dočasný vchod z boku, sauny se přestaví na šatny. Poté se vše vrátí do původního stavu. Menší bazén pak bude zavřený jen v úvodu rekonstrukce na několik měsíců.

Nový odhad celkové rekonstrukce počítá s částkou zhruba 400 milionů, původní odhad přitom mluvil až o 650 milionech. „Chtěl bych ještě oslovit původní žijící projektanty bazénu, aby pomohli se supervizí projekčních prací a s hlídáním projektované ceny,” uvedl primátor.

Bazén na Františkově se opravovat nebude

Město podle něj upustí od rekonstrukce bazénu v Základní škole Švermova na Františkově. „Na pracovní skupině v důsledku výše uvedených informací obnovení nikdo nepožadoval,” vysvětlil.

Nové vedení magistrátu by se chtělo zaměřit na výstavbu zcela nového bazénu u hokejové arény, kde by vznikl 25 metrový bazén s návazností na parkování a další služby. „To by v případě ZŠ Svermova  z důvodu omezeného prostoru školního bazénu být nemohlo,” doplnil Zámečník.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky bazén, rekonstrukce, Františkov, Tržní náměstí, Liberec, oprava, Františkov (Velké Kunětice), Jaroslav Zámečník

Nový odhad ceny opravy bazénu. Vyjde na 400 milionů, menší bazén zůstane v provozu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.