Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Do Liberce přišla po válce, pracovala třeba v obuvi v Pražské. Růžena Čiháková oslavila 101 let

V Liberci žije přes sedmdesát let, prožila tu prakticky celý dospělý život. Růžena Čiháková žije v Rochlici v paneláku a před několika dny oslavila narozeniny. Je jí 101 let.

Růžena Čiháková žije na sídlišti v Rochlici, kde o ni pečuje její dcera. Původem je ze Slovenska, do Liberce se spolu s manželem přestěhovala až po 2. světové válce, v roce 1947. Zajímavostí je, že během války na Slovensku pomohla několika židovským přátelům utéct před nacisty do Maďarska, ale už se nikdy nedozvěděla, jestli se jim bezpečně podařilo dostat do Izraele.

V Liberci paní Čiháková pracovala napřed v LIAZu a po smrti manžela pak v obuvi na Šaldově náměstí a jako prodavačka kabelek v Pražské ulici. V zaměstnání zůstala až do 70 let. V současné době už má paní Čiháková dospělého pravnuka a třináctiletou vnučku. „Dlouhověkost máme v rodině. Babička i prababička se dožily přes 90 let,“ říká dcera paní Čihákové, paní Čížková.

Štítky Liberec, Liberec VI-Rochlice, Slovensko, druhá světová válka, LIAZ a.s., Maďarsko, Izrael

Do Liberce přišla po válce, pracovala třeba v obuvi v Pražské. Růžena Čiháková oslavila 101 let  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.