Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nová školka v Hejnicích zvýší kapacitu a nabídne umístění i dvouletým dětem

Současnou budovu Mateřské školy Zvoneček ze sedmdesátých let, která se nachází v centru Hejnic, nahradí zbrusu nový objekt. Navíc umožní rodičům dát do školky i dvouleté děti.

Mateřská školka Zvoneček v blízkosti Městského úřadu se dočká úplně nového zázemí. Město chce na jejím místě vybudovat novou školku za 56 milionů korun. Vedení města už má vypracovanou vizualizaci, nyní hledá pro tuto veřejnou zakázku dodavatele ve výběrovém řízení.

„Nová budova nahradí současný nevyhovující objekt. Ten byl postaven v sedmdesátých letech. Jedná se o dřevostavbu s životností asi dvacet let,“ popsal situaci starosta Hejnic Jaroslav Demčák. Podoba nové školky by se měla shodovat s vizualizací, změnit se mohou barvy. „Šlo nám o ekonomickou variantu budovy, kterou jsme schopni z našeho rozpočtu zaplatit,“ komentoval starosta.

Lokalita je pro školku naprosto ideální. Nachází se v centru města, zároveň ale nabízí dětem skvělé prostředí v podobě velké zahrady i blízkého parku. V novostavbě se navíc výrazně zvýší kapacita. Zatímco současnou školku navštěvuje přibližně pět desítek dětí. V nové budově by jich mohlo být přes 150. „Navíc dojde k rozšíření o oddělení pro dvouleté děti, které zde ještě není,“ dodal Demčák. Podle předpokladů by se stavební práce mohly rozběhnout v červnu letošního roku a neměly by trvat déle než 18 měsíců.

Takto vypadá současná budova, kterou nahradí nová školka

Foto Město Hejnice, firmy.cz

Štítky Hejnice, školka, Zvoneček, , Nádražní, Mateřská škola Zvoneček

Nová školka v Hejnicích zvýší kapacitu a nabídne umístění i dvouletým dětem  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.