Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VIDEO: Do Kina Varšava míří oscarový dokument Free Solo

PR článek

Máte rádi napětí, špičkové sportovní výkony a hory v jakémkoliv měřítku? Pak si nenechte ujít Free Solo, oscarový dokumentární film, který poukazuje na nekonečnost lidských schopností. Promítá Kino Varšava 11. dubna v rámci Regionálních ozvěn Febiofestu.

Alex Honnold je prvním člověkem, který sám bez jakéhokoliv jištění zdolal devět set metrů vysokou skalní stěnu El Capitan v Yosemitském národním parku. Honnoldův výstup se tak stal největším lezeckým výkonem všech dob. Jeho odhodlání, vyrovnanost, ale na druhou stranu i notná dávka šílenství ho dovedly až na vrchol přímo před zraky jeho nejbližších přátel a kamer, které bedlivě sledovaly každý jeho krok.

Budete fascinováni i zděšeni zároveň

Free Solo je jedinečný dokument, jehož režiséři a kameramani si rozhodně zaslouží uznání, protože i oni museli podat nejen fyzické, ale i psychické výkony. Když se na film díváte, potí se vám ruce, jako byste byli na stěně s Alexem. A v některých pasážích zavíráte oči hrůzou, „spadne, nebo nespadne“. I když víte, že to zvládne, přesto vám jde mráz po zádech. Právem tak tento film získal letos v únoru Oscara za nejlepší celovečerní dokument. 

A nyní je řada i na vás. Přijďte zažít silné emoce do libereckého Kina Varšava. Free Solo v anglickém znění a s českými titulky se promítá 11. dubna v 19 hodin v hlavním sále a vstupné je zdarma.

Tisková zpráva

Štítky Varšava, Febiofest, Alex Honnold, dokumentární film, El Capitan, Yosemitský národní park, Kino Varšava, Ceny Oscar

VIDEO: Do Kina Varšava míří oscarový dokument Free Solo  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.