Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Derby pod Ještědem bez gólů. Týmy Liberce s Jabloncem se v jubilejním padesátém zápase rozešly smírně

Zápas dvou rozdílných poločasů viděli diváci v jubilejním padesátém derby. Úvodní dějství moc vzruchu nepřineslo, naopak druhý poločas byl atraktivní a na obou stranách přinesl šance. Žádná z nich ale nepřinesla branky, a tak se oba týmy rozešly smírně 0:0.

Úvod byl plný nepřesností a chyb. Do první slibné příležitosti se dostali domácí v osmé minutě. Na roh si naběhl Karafiát, jeho ránu ale zblokoval obránce. Jablonec byl v dalším průběhu aktivnější, Liberec brzdila především řada nepřesností.

Po půlhodině přišla první velká šance zápasu. Jablonecký hráč se dostal až k Nguyenovi, přihrával na Doležela, jeho střelu ale zblokoval Karafiát. Krásnou akcí o minutu později odpověděli domácí. Hybš našel v pokutovém území Sýkoru, ten střelou přes hlavu těsně minul.

Jinak se ale hrálo převážně mezi šestnáctkami, hra byla plná soubojů a další příležitosti už nenabídla.

V 53. minutě se dostal do šance Jablonec, v dobré pozici pálil Vatajelu, minul ale levou tyč Nguyenovi brány. A Liberec opět bleskově odpověděl, před nabíhajícím hráčem domácích ale v poslední chvíli odehrál na roh Hovorka. A domácí zahrozili i z následného rohu, od Kačaraby se dostal míč k Hybšovi, jeho přízemní ránu ale Hrubý lapil.

I po hodině hry se zrodila dvojšance. Nejprve po rohu hlavičkoval jablonecký Doležal, Nguyen ale chytil a dlouhým výkopem poslal do brejku Peška. Ten ve velké rychlosti stačil vystřelit, bránu ale minul.

V 66. minutě hlavičkoval osamocený Kratochvíl, Nguyen ale opět skvěle zasáhl. A o čtyři minuty si na roh naběhl Kačaraba, hlavou ale v dobré zakončil mimo. Šancí ale bylo oproti první půli znatelně více. Jovovičovu střelu domácí zblokovali, Hybš po parádním centru špatně trefil.

Zápas nahoru dolů pokračoval, zakončoval Trávník, po standardce Fukala, po něm zase Považanec, žádná ze střel se ale neujala. Dvě minuty před vypršením hrací doby domácím zatrnulo, Kačaraba chtěl odhlavičkovat míč, ten ale jen těsně přeletěl Nguyenovu bránu.

Zsolt Hornyák (trenér Liberce) „Celkem dobrá oboustranná atmosféra. Naše mínus bylo, že jsme museli absolvovat ten prokletý MOL Cup s prodloužením. Musím přiznat, že na mých svěřencích byl ten středeční zápas vidět. Hlavně psychicky to zanechalo obrovské stopy a byl velký problém dát mužstvo psychicky do pořádku. Děkuji hráčům za to, že byli rovnocenným partnerem pro Jablonec. Co mě mrzí, že jsme neviděli branky. Byly tam náznaky. Jen mě trochu mrzí, že jsme trochu upustili od kombinačního fotbalu a nevytvořili jsme si tolik šancí co jindy. Jablonec hrozil rohovými kopy nebo standardkami. My jsme měli v druhé půli velmi dobrou šancí, kdyby Matěj Hybš lépe vyhodnotil situaci. Čekali jsme těžký boj, Jablonec má velmi kvalitní mužstvo. Každý ztracený bod nás mrzí, ale při těch okolnostech je remíza spravedlivá. Budeme se bít až do konce."

Petr Rada (trenér Jablonce) „Jeli jsme sem pracovat a myslím, že jsme zápas odpracovali. V prvním poločase to bylo vyrovnané utkání, my měli jednu velkou šanci Doležalem. V druhé půli jsme většinu času dominovali. Byli jsme častěji na soupeřově polovině, získávali jsme odražené míče. Domácí nesložili zbraně, bojovali, většinou nás zlobili ze standardek. Jednou nás podržel Vlasta Hrubý, ale v druhém poločase jsme na šance vyhráli. Trávník, Kratochvíl, Doležal. To nás teď venku trochu zlobí, že nedáme branku. Na to, že jsme hráli venku, jsme měli dost šancí. Máme bod zvenku, což je plusový bod. Ceníme si ho. Z Liberce, který doma neztrácí body, v padesátém derby, těžký a prestižní zápas, který jsme výkonnostně a fotbalově zvládli. Navíc jsme udrželi nějaký odstup. Když prohrajeme, nebo remizujeme, hráčům moc neděkuji, ale dnes jsem jim poděkoval za aktivní hru hlavně v druhém poločase. Mrzí mě jen to, že kulisa byla hodně slabounká."

Slovan Liberec - FK Jablonec 0:0

Žluté karty: 22. Potočný, 75. Musa - 42. Trávník, 43. Považanec, 58. Břečka. Rozhodčí: Houdek - Paták, Ratajová. Diváci: 6856.

FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Potočný (73. Mara), Breite (C), Oscar, Malinský - Sýkora (56. Pešek) - Musa (84. Pázler)
FK Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman (C) - Jovović (Acosta), Trávník (89. Pilík), Považanec, Vatajelu (59. Kratochvíl) - Doležal

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Jablonec, derby, FK Baumit Jablonec, FC Slovan Liberec, Ještěd, Matěj Hybš, MOL Cup, Petr Rada, Zsolt Hornyák

Derby pod Ještědem bez gólů. Týmy Liberce s Jabloncem se v jubilejním padesátém zápase rozešly smírně  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.