Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tržní náměstí se změní, povede přes něj frekventovaná silnice. Město zve na veřejné setkání

Dvacet let se mluví o vytvoření libereckého vnitřního okruhu, který by ulehčil Šalďáku. Takzvaná Nová Pastýřská by auta z přetíženého náměstí odvedla, jenže je přivede odspodu na Tržní náměstí. Magistrát na pondělí připravil veřejné setkání, kde se bude o budoucnosti Tržního náměstí debatovat.

Silnice je zakreslená už v původním územním plánu, v novém figuruje taky. „Nová Pastýřská je součástí nové dopravní koncepce města. Odvedla by zásadní množství aut z centra města, které chceme postupně zklidňovat,“ vysvětlil již dříve tvůrce nového územního plánu Jiří Plašil.

Jenže tím se doprava svede právě na Tržní náměstí, kde se počítá s novou silnicí s kapacitou patnácti tisíc aut denně. Před bazénem se napojí na Durychovu a povede dále na Husovku.

ČTĚTE TAKÉ: Liberec vidí záchranu ve vybudování Nové Pastýřské

„Snad bych tomu ani neříkal náměstí, je to velké asfaltové parkoviště. Nová silnice by mohla paradoxně pomoci, vedla by jen jeho částí, zbytek náměstí by se mohl upravit,“ doplnil Plašil.

Vedení města přichystalo na pondělí veřejné setkání, kde zástupci Liberce představí akutální stav příprav. Místní obyvatelé pak mohu říct, jak si budoucí podobu představují oni. Debata začíná v kavárně kina Varšava v 17:30.

Autoři | Foto

Štítky Tržní náměstí, Nová Pastýřská, Liberec, silnice, vnitřní okruh, veřejné setkání, Varšava

Tržní náměstí se změní, povede přes něj frekventovaná silnice. Město zve na veřejné setkání  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.