Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Novus Raspenava roste, posiluje jak manažerské pozice, tak výrobu

PR článek

Raspenavský NOVUS, člen německé EMCO Group, není žádnou automobilovou montovnou. Jeho výrobky možná denně používáte i vy, jedná se totiž o kancelářskou techniku – skartovačky, sešívačky či řezačky. Novus je ale i největším výrobním závodem čistících rohoží v Evropě. Po rohožích z Raspenavy vstupujete například do pražského obchodního Centra Černý most nebo třeba do budovy některého evropského letiště. Podílet se na výrobě těchto produktů nyní můžete i vy. Jaké pozice jsou nyní v NOVUSU volné, nám prozradila vedoucí personálního oddělení, Žofie Sandtmann.

Jaké konkrétní pozice nyní obsazujete?
Z manažerských pozic je to vedoucí výroby, a dále manažer kvality. Přijímáme ale personál i do výroby, volné je místo operátora sítotisku, což je pozice, kterých v regionu není moc. Hledáme i nástrojaře a personál na montáž roštů a pro obsluhu lisů a pil. 

Jaká je náplň práce obou manažerských míst a jaké předpoklady musí uchazeči splňovat?
Manažer kvality bude zodpovídat za kontrolu a dodržování pracovních a technologických postupů. Vedoucí výroby má na starosti celou výrobní halu. Uchazeči o tyto pozice nemusí mít nutně vysokoškolské vzdělání, stačí i středoškolské. Co je ale nezbytné, je praxe ve výrobním podniku a komunikativní znalost němčiny.  Naše mateřská společnost je v Německu, takže komunikovat tímto jazykem je nutné prakticky na denní bázi.

Minimálně výuční list

A jaké požadavky máte na zaměstnance do výroby? 
Všichni uchazeči musí mít minimálně výuční list.

Jste blízko polských hranic, dojíždějí k vám Poláci za prací? A využíváte služeb agenturních zaměstnanců? 
Vůbec ne, cizince ani agenturní pracovníky u nás nenajdete. Většina našich zaměstnanců je přímo z Raspenavy nebo z Hejnic, přibývá ale i těch, kteří dojíždějí například z Frýdlantu nebo Liberce. 

Co NOVUS nabízí?
Samozřejmě záleží na pozici.  Všichni ale mají pět týdnů dovolené, 13. a 14. plat, příspěvek na závodní stravování či penzijní připojištění. A samozřejmě zajímavou mzdu. Každý šikovný zaměstnanec u nás může navíc velmi rychle profesně růst.

Žádná montovna uprostřed průmyslové zóny

Čím se odlišujete od ostatních výrobních závodů? 
Nejsme žádná montovna uprostřed velké průmyslové zóny. Lidem vznikají pod rukama konkrétní hmatatelné věci, a i pracovní tempo je u nás „lidské“.

Letos NOVUS slaví 25 let od svého založení, chystáte speciální oslavy?
Pro nás je především důležitý region, kde působíme.  Za těch 25 let jsme jeho nedílnou součástí, a tak bychom mu rádi také trochu pomohli. To, co je potřeba, nebo co udělá jeho obyvatelům radost vědí nejlépe právě lidé, kteří tu žijí. Proto jsme vyzvali veřejnost, aby nám posílala své náměty, z nichž jsme nyní vybrali pětadvacítku nejzajímavějších a postupně je realizujeme. Za každý rok jeden dobrý skutek.  A jako poděkování pro zaměstnance chystáme i velkou firemní oslavu.

Více informací na www.novus.cz.

Foto NOVUS Raspenava

Štítky Novus, Raspenava, Frýdlantsko, průmysl, výroba, Centrum Černý Most, Evropa, Německo

Novus Raspenava roste, posiluje jak manažerské pozice, tak výrobu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.