Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Veterináři a celníci zajistili na Liberecku téměř pět tisíc vajec, převážel je polský vůz

Veterináři ze Státní veterinární správy (SVS) společně s celníky zadrželi včera velkou zásilku vajec v polském vozidle. Žádné z 4680 vajec totiž nebylo označené a zabalené.

Podezřelé vozidlo zastavili celníci v Jítravě na Liberecku. V jaké podobě byla vejce přepravována, můžete vidět na snímku. Místo poctivého balení jen ledabylá lepenka. „Řidič nákladního vozidla s polskou poznávací značkou nedokázal k zásilce předložit jakýkoliv doklad,“ uvedl za SVS Petr Majer.

Navíc řidič ani nedokázal říci, kam přesně měla zásilka směřovat. „Nejprve tvrdil, že míří do České Lípy, později uvedl, že měl namířeno do Polska,“ dodal Majer. Neoznačená vejce skončila v asanačním podniku. Likvidaci potravin musí uhradit dopravce, kterého navíc čeká pokuta.

Foto svscr.cz

Štítky vejce, SVS, veterináři, celníci, Polsko, Státní veterinární správa České republiky, Liberecký kraj, Jítrava, Česká Lípa

Veterináři a celníci zajistili na Liberecku téměř pět tisíc vajec, převážel je polský vůz  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.