Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Při větrné kalamitě jsou hasiči na roztrhání, procvičili si proto práci s motorovkou

Větrné kalamity nejsou v posledních letech nic neobvyklého. Stačí jedna větrná noc nebo den a hasiči musí řešit jen v našem kraji stovky případů. Nyní proto prošli s polskými kolegy workshopem zaměřeným právě na zásahy u polomů a nebezpečných stromů.

Polští a čeští hasiči se společně zúčastnili workshopu, při kterém se seznámili nejen s problematikou zásahů po vichřici, ale vyzkoušeli si i práci s různými nástroji. Součástí hasičského zaměstnání není totiž jen vyjíždět k zásahům, ale také neustále rozšiřovat své znalosti a zkušenosti.

„Akce se zúčastnilo celkem dvacet hasičů, z toho patnáct příslušníků Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje a pět hasičů z Polska,“ uvedl Jiří Košek, garant workshopu. Celá událost totiž probíhala v rámci projektu Posílení bezpečnosti společného příhraničí v oblasti Jelenohorské kotliny, Jizerských hor a Krkonoš.

Při dvoudenním workshopu se hasiči seznámili s různými způsoby, jak při kalamitě zasahovat, i jak se vypořádat s mimořádnými událostmi jako je zastřešování budov. „Hasiči absolvovali i praktický výcvik technických dovedností zaměřený na práci s motorovou pilou, který probíhal v prostorách po větrné kalamitě,“ komentoval Košek. Hasiči si tak například vyzkoušeli práci s motorovou řetězovou i kotoučovou pilou.

Jak akce prokázala, postupy při řešení podobných událostí se mezi českými a polskými hasiči příliš neliší. V budoucnu tak mohou při podobných událostech zasahovat bok po boku.

Foto HZS LK

Štítky hasiči, větrná kalamita, polomy, workshop, Hasičský záchranný sbor, Polsko, Liberecký kraj, Krkonoše, Jizerské hory

FOTO: Při větrné kalamitě jsou hasiči na roztrhání, procvičili si proto práci s motorovkou  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.