Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Kdo zavinil srážku auta s autobusem na Horákovce? Policie hledá svědky

Policisté už od ledna vyšetřují nehodu, ke které došlo na třídě Dr. Milady Horákové. Srazil se tam autobus s bílou octávkou. Jenže až dosud se nepodařilo prokázat, na čí straně bylo zavinění. Kriminalisté se proto obrací na veřejnost a cestující z autobusu.

K nehodě došlo 21. ledna v 16:30. „Autobus městské hromadné dopravy, linka číslo 13, vyjížděl ze zastávky Čechova v ulici Dr. M. Horákové naproti firmě Urban Sport a pokračoval ve směru do Vesce. Při vyjíždění z místa vyhrazeného pro autobusy však musel řidič vozidla hromadné přepravy osob pravděpodobně prudce brzdit v důsledku předjetí osobním motorovým vozidlem Škoda Octavia combi, bílé barvy. Řidič autobusu již zřejmě nebyl, ani přes intenzívní brždění, schopen střetu zabránit a došlo tak k dopravní nehodě,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

V případu zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. „V případě prokázání viny může pachateli hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,” dodal.

Podle něj nyní policisté hledají cestující z autobusu. „Pokud byli tímto vozidlem městské hromadné dopravy přepravováni a měli v tuto dobu zapnuté mobilní telefony, v nichž byla aktivní některá z aplikací využívající GPS moduly k určování aktuální polohy a právě tuto část cesty mají zálohovanou, aby se přihlásili na linku 158,” uzavřel Robovský.

Autoři | Foto DPMLJ

Štítky policie, nehoda, Liberec, linka 13, autobus, mhd, Milada Horáková, Čechov, Vesce, Škoda Octavia

Kdo zavinil srážku auta s autobusem na Horákovce? Policie hledá svědky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.