Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po šesti panácích šel přeparkovat auto ze zastávky, naboural do autobusu

Téměř tři promile nadýchal pětapadesátiletý muž z Prahy, který minulý čtvrtek před desátou večer nacouval do autobusu v zastávce. Autem totiž zaparkoval částečně v zastávce, přeparkování se mu ale nepodařilo.

Podle policistů vypil šest panáků bylinného likéru. Když pak opustil podnik v centru Liberce, zjistil, že špatně zaparkoval a rozhodl se popojet. „Daleko nedojel. To, co se mu pravděpodobně zdálo zhola nemožné, se stalo skutečností. V zastávce stojící autobus, právě nabírající nové pasažéry, inkasoval ránu,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Alkoholem ovlivněný řidič dostatečně neodhadl boční odstup. Že by byl na vině právě alkohol? „Přístroj opakovaně vykazoval pozitivní hodnoty, kdy nejvyšší z nich atakovala 2,9 promile. Řidiči osobního automobilu tak policisté na místě zadrželi řidičské oprávnění a vyzvali jej k podání vysvětlení,” dodal mluvčí.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě odsouzení mu může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,” uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, nehoda, alkohol, Liberec, Praha

Po šesti panácích šel přeparkovat auto ze zastávky, naboural do autobusu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.