Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bezpečnější nastupování do autobusu. V Albrechticích vyrůstají nové zastávky

Ohyzdnou zastávku zapáchající močí a vyšlapaný plácek nahradí zbrusu nové moderní autobusové zastávky. Právě ty v současné době vyrůstají v Albrechticích u Frýdlantu.

Současný stav zde nebyl pro cestující ani příjemný, ani příliš bezpečný. „Na jedné straně lidé nastupovali vlastně z jen ušlapaného plácku. Ve směru z Liberce na Frýdlant sice byla zastávka, ta ale spíše sloužila jako veřejné toalety,“ nastínil dosavadní stav zastávek místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůla.

Nově zde vyrostou nejen dvě zastávky, ale také se vybudují nástupiště a dojde i na odvodnění silnice. Kvůli bezpečnosti ale muselo dojít k přesunu za stávky, a to ve směru na Liberec. „Tato zastávka se posunula pod vrchol kopce,“ informovala mluvčí města Martina Petrášková.

Náklady na výstavbu se pohybují okolo 2,6 milionu korun, z nichž město uhradí třetinu z těchto nákladů. Na projektu vybudování zastávek spolupracuje město se správcem komunikace I/13, tedy s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky zastávka, Albrechtice, Frýdlant, doprava, Liberec, Ředitelství silnic a dálnic

Bezpečnější nastupování do autobusu. V Albrechticích vyrůstají nové zastávky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.