Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jak složité je žít se zrakovým postižením? To si vyzkouší žáci liberecké základky

Benefiční akci Lesní světlušky pořádá ve čtvrtek druhého května základní škola Lesní v Liberci. V rámci ní proběhnou zážitkové aktivity, kde si žáci vyzkouší, jaké je žít se zrakovým postižením. Akce vyvrcholí v kině Varšava benefičním koncertem. Výtěžek Lesních světlušek půjde na nadaci Světluška.

Akce probíhá v rámci Dobro-druzi, organizovaném nadací Via, která podporuje dobrovolnickou činnost. Na Lesní ho organizuje školní parlament. „Odpoledne ve škole proběhnou zážitkové aktivity, kde si žáci budou moci vyzkoušet různé činnosti se zavázanýma očima, aby si uvědomili, jak je složité  žít se zrakovým postižením,” říká Petra Gabarová, učitelka ZŠ Lesní a koordinátorka školního parlamentu.

Návštěva potmě

Součástí bude i workshop Návštěva potmě, projekt organizovaný právě Světluškou, kde její pracovníci představí nové technologie, pomáhající nevidomým a také asistenčního psa. „Při přípravě spolupracujeme i s libereckým Tyflocentrem a Tyfloservisem,” dodala Gabarová.

Večer se uskuteční v kině Varšava benefiční koncert, kde vystoupí současní i bývalí žáci školy. „Oslovili jsme i známé osobnosti libereckého hudebního života, aby svou účastí obohatili náš program a podpořili dobrou věc, zatím nám přislíbil své vystoupení Jakub Děkan, Romuald Klemm a Adam Jánský,” uvedla Petra Gabarová.

Výstava zrakově postižených umělců

V kině Varšava bude v rámci akce i výstava obrazů dvou zrakově postižených umělců z Liberecka – Lukáše Černého a Andrey Klozové.

Koncert v Kině Varšava je určen i pro veřejnost. „Přijďte a pomozte nám pomáhat, věříme, že to má smysl,” uzavírá koordinátorka školního parlamentu.

Autoři | Foto ZŠ Lesní

Štítky Lesní světlušky, projekt, zrakové postižení, zš lesní, kino, Varšava, parlament, Liberec, Jakub Děkan, Kino Varšava

Jak složité je žít se zrakovým postižením? To si vyzkouší žáci liberecké základky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.