Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Na Ještědu hořelo na stejném místě jako loni. Požár vznikl od odhozeného nedopalku

Šest jednotek hasičů zasahovalo u požáru nedaleko horského hotelu na Ještědu. Hořela hrabanka a nízký porost, podle personálu hotelu šlo o prakticky stejné místo jako loni. Podle hasičů začalo hořet od nedopalku cigarety.

„Požár byl hlášen přímo z recepce hotelu Ještěd a v první fázi se ho snažil uhasit hasicími přístroji personál hotelu. Požár byl zhruba osmdesát metrů od hotelu na ploše 20 metrů čtvrečeních, zasáhl hrabanku a nízký porost,” uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.


Podle ní na likvidaci stačil jeden vodní proud a ženijní nářadí. „Příčinou požáru byla manipulace s otevřeným ohněm  nedopalek cigarety,” dodala.

V úterý hořel les také v Hradčanech. I zde hořela hrabanka, požár byl ale rozsáhlejší, zasáhl zhruba hektar a hořely i stromy. Hasiči tak museli zasahovat v dýchací technice. „Příčinou požáru byly s největší pravděpodobností spadlé dráty vysokého napětí,” dodala mluvčí.

Hasiči vyráží také k popadaným stromům kvůli silnému větru. Nejvíce jich je na Turnovsku.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, Ještěd, sucho, hasiči, hzs lk, hrabanka, hotel, Hradčany

FOTO: Na Ještědu hořelo na stejném místě jako loni. Požár vznikl od odhozeného nedopalku  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.