Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stav mostu na průtahu Libercem není žádná sláva. Potřebuje kompletní opravu

Tohle asi moc libereckých řidičů nepotěší. Stav mostu na průtahu městem je v špatném stavu. Ten si už vyžádal nějaká dopravní omezení. Řešením je kompletní rekonstrukce, ta ale jistě letos nezačne.

Špatný stav mostu na průtahu komplikuje průjezd Libercem po hlavní silnici 35 ve směru od Turnova na Českou Lípu a Děčín i nájezd na silnici od Jablonce nad Nisou. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) kvůli tomu už zkrátilo připojovací pruh od Jablonce, těžká nákladní auta nesmí ani do rychlého pruhu. Správce silnice připravuje projekt na kompletní rekonstrukci, nezačne ale dřív než příští rok, řekl vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

Podle výsledků celostátního měření je průtah Libercem nejzatíženější silnicí v Libereckém kraji. Denně tudy v obou směrech projede až 50.000 vozidel. Už před dvěma lety se na průtahu rekonstruoval kvůli havarijnímu stavu most nad Čechovou ulicí za více než 30 milionů korun. Stavbaři při tom přidali třetí pruh od nájezdu od Jablonce po sjezd do Košické ulice, který měl přispět k větší plynulosti a bezpečnosti provozu. Teď ho ale z velké části znovu uzavřeli.

„Prohlídka ukázala, že ve špatném stavu je i navazující most a také most přes Doubskou ulici a železniční trať, kde je průběžný pruh omezen už od loňského roku,“ řekl Čáp. Na hlavním tahu před mimoúrovňovou křižovatkou se silnicí na Jablonec je ale podle Čápa nutné omezení i v rychlém pruhu. „Před mimoúrovňovou křižovatkou a za ní je na základě rozhodnutí mostmistra zákaz vjezdu vozidel s hmotností vyšší než deset tun v rychlém jízdním pruhu,“ upozornil Čáp.

Krajský úřad proto nařídil na silnici snížit v tomto úseku rychlost z 90 na 70 kilometrů v hodině a kamiony nad 7,5 tuny jedoucí od Jablonce nesmí na průtah do směru na Děčín najet. „Objízdná trasa vede ke kruhovému objezdu u arény a dále ulicí Doubská a Čechova zpět na silnici 35,“ dodal Čáp. Nájezd na průtah od Jablonce je totiž podle něj natolik zkrácený, že najížděním kamionů by se tam výrazně zvýšilo riziko nehod.

Autoři | Foto dalnice.com

Štítky most, oprava, průtah, doprava, Liberec, silnice, Jablonec nad Nisou, Děčín, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj, Česká Lípa, Turnov

Stav mostu na průtahu Libercem není žádná sláva. Potřebuje kompletní opravu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.