Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bude z hotelu na Sychrově domov pro seniory? Zatím není jasno

Jak to dopadne se zámeckým hotelem Sychrov? Tak se teprv uvidí. Firma zastupující majitele při prodeji stáhla nabídku. A proč? prý to chtěl sám vlastník tedy společnost Regal estate.

Zámecký hotel Sychrov zatím nového vlastníka nemá. Společnost Naxos, která majitele při prodeji zastupovala, nabídku stáhla. Prodej ukončila na žádost vlastníka, řekl Luděk Naglmüller z firmy Naxos. Majitelem čtyřhvězdičkového hotelu je společnost Regal estate ze skupiny SYNER Group (dříve S group). Zda bude prodej pokračovat přímým jednáním se zájemci, není zatím jasné. „Majitel je v zahraničí, informace k jeho dalším záměrům nemám,“ řekl mluvčí skupiny Ondřej Paclt.

Zámecký hotel Sychrov s 86 lůžky se otevřel v dubnu 2007. Moderní areál je na místě bývalé jízdárny Rohanů v sousedství zámku Sychrov. Stavba, která architektonicky se zámkem ladí, přišla na více než 152 milionů korun, z toho 64 miliony korun přispěl evropský program na podporu služeb cestovního ruchu. Hotel má 30 pokojů a tři apartmá. Součástí je kongresový sál a wellness. Hotel léta provozoval řetězec EuroAgentur Hotels & Travel, od loňského podzimu je ale zavřený.

O budovu má zájem Liberecký kraj, přestavět by ji chtěl na domov pro seniory, kapacity v kraji totiž nestačí. „Nechali jsme si zpracovat posudek, a pokud bude mít majitel o ceně stejnou představu jako my, tak budeme dál jednat. Zatím ale reakci z druhé strany nemáme,“ řekl liberecký hejtman Martin Půta. Kolik kraj za hotel nabízí, nechtěl s ohledem na vyjednávání prozradit. Zájemců je ale podle něj víc. „Vyjednávali jsme s vlastníkem i o možném splátkování toho nákupu, ale v rezervách máme připravené peníze, abychom ho v případě, že se dohodneme, mohli koupit,“ dodal hejtman.

Koupě hotelu je podle Půty jednou z možností, jak řešit nedostatek lůžek pro seniory v kraji. Mezi srovnatelnými kraji je na tom ten Liberecký nejhůře. Na jedno lůžko v domovech pro seniory a v domovech se zvláštním režimem připadá 259 obyvatel, třeba v Pardubickém kraji je to jen 161 obyvatel na lůžko, v Královéhradeckém kraji 177. Po úpravách by mohlo v Zámeckém hotelu Sychrov vzniknout 80 až 88 lůžek pro seniory. Náklady na koupi hotelu by se podle předběžných odhadů mohly pohybovat kolem 68 milionů korun, další miliony bude ale třeba dát do jeho úprav.

Autoři | Foto naxos.cz

Štítky zámecký hotel Sychrov, Sychrov, hotel, prodej, syner, domov pro seniory, Naxos, SYNER Group a.s., Martin Půta, EuroAgentur Hotels & Travel a.s.

Bude z hotelu na Sychrově domov pro seniory? Zatím není jasno  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.