Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O potravinovou pomoc pro děti požádal rekordní počet škol

V letošním roce se do projektu potravinové pomoci pro děti ze sociálně slabých rodin zapojí celkem 71 škol a školských zařízení po celém Libereckém kraji.

Nejvíc institucí je tradičně v Liberci, celkem 22.  Do projektu se ale zapojí i další města Jilemnice, Jablonec, Frýdlant, Česká Lípa, Tanvald nebo Turnov. Zatím jde o největší počet škol v historii projektu. Například v loňském roce jich bylo 62.

„Liberecký kraj opět podal žádost na ministerstvo práce a sociálních věcí o finanční příspěvek právě na potravinovou pomoc dětem v našem regionu,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla. Ten by měl pomoci zajistit i v příštím roce potravinovou pomoc pro více než 1300 dětí. Náklady na tento projekt se pohybují okolo 7,5 milionu korun.

„Pět procent z celé částky obdrží školy na nezbytnou administrativu spojenou s tímto projektem,“ informoval náměstek hejtmana Petr Tulpa. Ten si zároveň pochvaluje celý projekt i nárůst škol. „Projekt podpoří nejen kvalitní a dostupné stravování, ale děti i raději zůstávají ve škole třeba na odpolední vyučování. Zároveň projekt pomáhá dětem se začleněním do kolektivu,“ dodal Tulpa.

Foto Šárka Kotzinová

Štítky potraviny, pomoc, děti, škola, jídlo, projekt, Liberecký kraj, Petr Tulpa, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Liberec, Česká Lípa, Frýdlant, Turnov, Jilemnice, Tanvald

O potravinovou pomoc pro děti požádal rekordní počet škol  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.