Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Unese tě! Festival současného divadla WTF?! již po osmé nabídne návštěvníkům nabitý program

Do Malého divadla v Liberci se vrací festival WTF?!, výjimečná přehlídka divadel ze všech možných míst. Od pátku do neděle si kromě divadel návštěvníci užijí hudbu, regionální design a výborné občerstvení.

V pátek WTF?! láká na oblíbené Divadlo pod Palmovkou, které se nově pyšní titulem Divadlo roku 2018. Představí se divadelní adaptací blogu s názvem Poslední důvod, proč se nezabít. V postapokalyptickém kabaretu s živou hudbou hraje trojice Tomáš Dianiška, Jakub Albrecht, Barbora Kubátová. Tuhle trojku znají místní jako F. X. Kalbu, divadlo s libereckými kořeny. Nová hra mladého tvůrce Tomáše Dianišky odstartuje divadelní program letošního WTF?! v 17 hodin v sále Malého divadla.

Pri Kase

K hitům pátečního programu určitě patří i autorská komedie jednoho herce z prostředí supermarketů, hypermarketů, megamarketů a gigamarketů Pri Kase. Tvůrcem je slovenský komik Pavol Sériš, který za své originální autorské inscenace získal již řadu ocenění na světových festivalech. Na WTF?! vystoupil již předloni s komedií Chutilo vám, páni?, která v hledišti vyvolala salvy smíchu.

ZUŠ Liberec s představením Medvěd, který nebyl a spřátelený německý soubor Gerhart-Hauptmann-Theater Görlitz-Zittau s představením The Walking Z uvidí ti, co si zakoupí lístek na pátek. Večer zakončí Váša Truksa s hudebním unplugged vystoupením v klubu Malého divadla.

Sobotním tahákem bude novinka na repertoáru Divadla F. X. Šaldy SIALská trojčata. Kabaret o stavbě Ještědu od autorů Šumných měst Radovana Lipuse a Davida Vávry je od své premiéry v Malém divadle neustále vyprodaný. Hru, která si zasloužila bronz v liberecké anketě Kulturní počin roku 2018, tak mají šanci diváci vidět v rámci WTF?! a užít si ji ve festivalové atmosféře.

Návštěvníci WTF?! se v sobotu dále mohou těšit na inscenaci Proton !!! populární pražské party Vosto5. Hraje v ní i Tomino Jeřábek, známý z televize, kde uvádí stand-up pořad Comedy Club, hrál také třeba v seriálu Rapl. Zasmějí se u adaptace hororu Psycho Reloaded, kterou na festivalu hned dvakrát odehrají Buchty a loutky, mistři dobré loutkové zábavy.

erúerka

Brněnské Divadlo Feste přiveze na WTF?! chatboty a sexboty v „erúerku" tak trochu jinak. Autorskou inscenací Display of the Shame se uzavře sobotní divadelní program. Hudba ale bude provázet sobotu od odpoledne do pozdních hodin. Na WTF?! zazpívají a zahrají SWABIK ft. Rebela Yella, František Bielik, Thrown a také Dj's – Bukkake Brothers & Sister.

Neděle bude tradičně patřit dětem. Herecké Studio DFXŠ uvede v premiéře pohádkový příběh O vílách a Králi draků. Představení, které již před premiérou budí v Liberci emoce, je součástí projektu Princezna Julie, zaměřeného na prevenci šikany ve školách. Je vhodné pro diváky od deseti let.

V průběhu festivalu nebude nikdo hlady ani na suchu. O občerstvení se postará Bistro Široká, bar Stereo, klub Malého divadla a Jedno kafe. Zbytečný odpad na WTF?! nepatří, a tak kdo si přinese vlastní hrníček, bude mít kafe za výhodnější cenu. O designové módní kousky se postará ateliér Božské, kde proběhne i tvořivý workshop.

Vstupenky na festival jsou v prodeji na jednotlivé dny, lze je zakoupit i online. Vyplatí se pořídit si předem celofestivalový pas na pokladně divadla. Vstupenky na jednotlivá představení budou k dispozici pouze v případě volné kapacity sálu. Proto je lepší na to nespoléhat, koupit vstupenku celodenní a nenechat si ujít to nejlepší z WTF?! 2019. Víkend od 17. do 19. května bude v Malém divadle nabušený!

Tisková zpráva | Foto Divadlo pod Palmovkou

Štítky WTF, festival, divadlo, Liberec, Metzlův dům, představení, vstupenka, Tomáš Dianiška, premiéra, Divadlo pod Palmovkou, David Vávra, Kalba, Divadlo Feste

Unese tě! Festival současného divadla WTF?! již po osmé nabídne návštěvníkům nabitý program  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.