Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

K liberecké nemocnici a plánovanému centru pohodlně, doveze vás tam autobus

Na vyšetření nebo na návštěvu do nemocnice vás v budoucnu doveze autobus městské hromadné dopravy. Nebude to ale zítra. Vedení města zatím řeší dopravní napojení.

Plán budoucí autobusové dopravy k nemocnici souvisí s výstavbou Centra urgentní medicíny právě v areálu nemocnice. „Výstavba Centra urgentní medicíny začne v příštím roce,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová. Součástí bude parkovací dům a město se nyní zabývá tím, jak vyřešit celou dopravní situaci v dané oblasti.

Nedaleký Šalďák je už teď pod téměř neúnosným tlakem dopravy, co teprve až další auta přibydou. Možné řešení tak Liberec vidí v jednosměrkách. „Dílčí jednosměrky by umožnily zavedení spoje městské hromadné dopravy přímo k nemocnici,“ komentoval náměstek primátora Jiří Šolc.

Jednosměrky ve spojení s novou silnicí v Pastýřské by se tak mohly stát záchranou pro věčně přeplněný Šalďák. Zároveň by umožnily právě plánovanou autobusovou zastávku přímo u nemocnice. Odsud by to měli lidé do jednotlivých budov areálu i do nového pavilonu jen pár kroků.

Foto Město Liberec

Štítky nemocnice, doprava, autobus, MHD, Krajská nemocnice Liberec, Jiří Šolc, Liberec

K liberecké nemocnici a plánovanému centru pohodlně, doveze vás tam autobus  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.