Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Čech pašoval 70 kilo neoznačeného tabáku, státu by způsobil stotisícovou škodu

Celní správa odhalila při kontrole osobní automobil napěchovaný řezaným tabákem. Ten se ukrýval ve čtyřech pytlech. Že se dopouští něčeho nezákonného, cizinec, který seděl za volantem, prý nevěděl.

Vozidlo zastavili pracovníci Celní správy a v rámci běžné kontroly se jali prověřit osádku automobilu i nákladového prostoru. „Zde se na ně vyvalily čtyři pytle. Uvnitř se skrýval řezaný tabák,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Celková váha dosahovala 70 kilogramů.

Cizinec údajně netušil, že do České republiky nesmí dovést tabák v takovém množství a ještě bez povinného označení. No, jestli mu to věřili, to můžeme jen hádat. „Celní správa si vyžádala odborné vyjádření, podle kterého by stát přišel na spotřební dani o více než 155 tisíc korun,“ informoval mluvčí.

Liberečtí kriminalisté pak dvaatřicátníkovi sdělili obvinění pro přečin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Za to by mohl strávit za mřížemi šest měsíců až tři roky.

Foto Celní správa

Štítky tabák, Celní správa, policie, cizinec, Česko, Celní správa České republiky

Do Čech pašoval 70 kilo neoznačeného tabáku, státu by způsobil stotisícovou škodu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.