Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Parčík v Komenského ulici je jako nový. Posprejované zdi jsou minulostí

Když jste procházeli kolem parčíku nazývaného VOČA v Komenského ulici, asi vás svým vzhledem moc nezaujal. Oprýskané a posprejované zdi zrovna nelákaly k návštěvě. Teď jsou ale zdi jako nové, město je nechalo opravit.

Opravit současné zdi nebylo snadné. Jsou totiž památkově chráněné. Veškeré práce i materiály musely být schváleny zástupci památkové péče. „Při opravě musela být zachována historická autenticita,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Oprava zdí je jen dalším krokem při obnově zdejšího místa. „V předešlé etapě bylo opraveno oplocení a došlo i k terénním úpravám,“ sdělila Kodymová. Zdi dostaly novou omítku a stříšky byly nahrazeny pálenými taškami.

Bylo nutné pokácet i dvě vzrostlé dřeviny. Bez rostlin ale park nebude. Město zde vysadí popínavé rostliny. Náklady na opravy se pohybují okolo půl milionu korun.

Park otevřeli v roce 2017 studenti z parlamentu mladých happeningem VOČA ŽIJE! Název VOČA symbolizuje zkratku volného času.

Foto Město Liberec

Štítky park, Komenského, Liberec

Parčík v Komenského ulici je jako nový. Posprejované zdi jsou minulostí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.