Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: V Liberci se začal natáčet seriál Nelegál. První klapky padly na univerzitě

Liberecká Technická univerzita se proměnila v policejní služebnu. Začal se tu totiž natáčet diskutovaný seriál Nelegál, který mapuje příběh drogového dealera a policejního informátora, který se odehrává ve městě pod Ještědem.

Nelegál je první seriál, který podpořila i liberecká radnice. Původně chtěli filmaři tři miliony, nakonec dostanou necelý milion a půl. Režisér Matěj Chlupáček přirovnává Nelegál k úspěšným Případům 1. oddělení. „Bude to podobně skvělej seriál, pro Liberec velká reklama a zároveň příležitosti pro místní podnikatele,” řekl.

K Liberci má režisér osobní vztah. „Sám jsem z Liberce, takže jsem děj koncipoval tak, aby i liberecká policie z toho vycházela velmi dobře,“ dodal.



V seriálu ovládá vietnamská mafie většinu českého trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální.

Tři týdny v životě dealera

Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora Davida Frýdla, který působí v českovietnamské drogové mafii. Po vraždě své policejní spojky zůstává sám a po krku mu jdou obě strany – policie i mafie – a on hledá cestu, jak si zachránit život.

Příběh vznikl na základě původního námětu Jiřího Vacka, jednoho ze zakladatelů Národní protidrogové centrály.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky nelegál, seriál, natáčení, Liberec, Ještěd, mafie, Případy 1. oddělení, Jiří Vacek, Národní protidrogová centrála

FOTO: V Liberci se začal natáčet seriál Nelegál. První klapky padly na univerzitě  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.