Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan opět nedal ani gól a o evropské poháry si nezahraje

Fotbalisté Slovanu potřebovali v posledním kole nadstavbové části Fortuna:ligy bodovat, aby zabojovali o pátou příčku zajišťující poháry. Bohužel se to ale nepovedlo a Slovan v podještědském derby s Jabloncem prohrál 0:1.

Začátek ale patřil právě Liberci, který si již ve 2. minutě vytvořil velkou šanci. Pázler z brejkové situace nicméně netrefil ani bránu. Poté už začali úřadovat Jablonečtí.

Ti měli po většinu úvodního dějství balón ve své moci. Vatajelu i Kratochvíl měli dobrou šanci ke skórování, ale pozorný brankář Liberce za svá záda balón nepustil.

Vstup do druhé části vyšel lépe domácím. Ve 47. minutě rozradostnil fanoušky Jablonce Tomáš Holeš, který ve skluzu usměrnil míč za brankovou čáru. Krátce na to mohl navýšit vedení Kubista, jenž hlavičkoval těsně vedle a obrovskou tutovku spálil Kratochvíl, který obdržel přihrávku před prázdnou bránu, avšak tu nepochopitelně netrefil.

Trápící se Liberec, jenže ve čtyřech předchozích utkání dal jen jeden gól. Libor Kozák nejlepší střelec Slovanu zůstal překvapivě od začátku utkání na lavičce a do hry se dostal až v 67. minutě.

A právě Kozák mohl v samotném závěru srovnat, jenže trefil tyč. Slovan tak opět nedal ani gól a sezóna pro něj končí. Pátou příčku v boji o evropské poháry vybojovala Ostrava.

Petr Rada (trenér Jablonce) „Dnešní výhry si moc ceníme, v derby je to vždy povzbudivé. Vstoupili jsme do utkání aktivně a musím přiznat, že jsme hned v úvodu měli i štěstí po hrubé chybě v defenzívě. Ale přečkali jsme to a možná ta situace rozhodla, protože pak už jsme zápas lépe kontrolovali a soupeř dlouho do ničeho nepustili. Náš gól nebyl kdovíjak krásný, ale přišel v dobrou chvíli. Liberec pak zjednodušil hru, přišel i Libor Kozák, který měl další šanci. I proto musel na hřiště v závěru David Lischka, aby svojí výškou pomohl s ubráněním útočníků soupeře. Hráčům jsem poděkoval za sezónu včetně Evropské ligy, nyní si zaslouží dovolenou, ale dlouhá nebude - příprava začne brzy."

Zsolt Hornyák (trenér Liberce) „Gratuluji Jablonci k vítězství. My zápas nezvládli před přestávkou, kdy jsme měli dvě stoprocentní šance, které mohly zápas zvrátit jiným směrem. Jednu další šanci jsme měli v závěru, ale to se od nás odvrátilo už i sportovní štěstí. Místo toho jsme po pauze lacino inkasovali... V takových zápasech jako s Jabloncem jsou tři šance dost, ale když žádnou neproměníme, pak nelze vyhrát. Ukázalo se, že česká liga je ohromně těžká, kvalitní a hodně vyrovnaná. Byl jsem rád, že jsme se dostali do finálové šestice, na druhou stranu náš cíl v podobě pohárů bohužel nevyšel, což mě mrzí jak za hráče, tak za výborné diváky, kteří mě také dnes moc potěšili. Hned po zápase jsem hráčům řekl, že řada z nich má před sebou ještě hodně práce, aby se posunuli. A rádi bychom k nim přivedli i kvalitu a zkušenost, která ale nemusí být vždy drahá. Stačí se podívat na Tomáše Hübschmana v jabloneckém dresu."

FK Jablonec - FC Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Branky: 47. Holeš. Karty: 57. Holeš (JAB) – 73. Kozák (LIB). Rozhodčí: Pechanec – Nádvorník, Leška. Diváci: 3 410

FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala (69. Kozák), Kačaraba (46. Karafiát), Mara, Hybš – Breite (C), Oscar – Potočný, Micovčák (50. Pešek), Sýkora – Pázler. 

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, derby, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Bílí Tygři Liberec, Libor Kozák, 1. česká fotbalová liga, Tomáš Holeš, Evropská liga UEFA, mistrovství Evropy, HC Vítkovice Ridera, Tomáš Hübschman

Slovan opět nedal ani gól a o evropské poháry si nezahraje  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.