Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecký festival Mateřinka nabídne představení i pro batolata

Liberecké Naivní divadlo připravuje 25. ročník festivalu profesionálních loutkových divadel Mateřinka, který se zaměřuje výhradně na tvorbu pro děti předškolního věku. Festival se bude konat za měsíc, ve větším počtu se na něm objeví také inscenace pro batolata.

Mateřinka se poprvé uskutečnila v roce 1972, v Liberci se festival koná jednou za dva roky. Na 25. ročníku festivalu od 18. do 22. června vystoupí 21 českých a zahraničních divadelních souborů. Pět z nich bude hrát pro děti od jednoho do tří let, kterým předvedou šest inscenací.

„Slovo zhlédnout by však bylo v tomto případě lépe nahradit příznačnějším zažít, neboť půjde o představení interaktivní, prožitková, s minimem slov, zato s maximem vjemů, která dětem přiblíží okolní svět skrze jejich smysly a prožitky," uvedla za pořadatelské Naivní divadlo Jana Pittnerová. Divadelní jeviště se podle ní při představení promění v jednu velkou hernu. „Místo, kde dětská fantazie nezná hranic, kde je možné zkoumat, poznávat, cítit a prožívat," dodala.

Na festivalu vystoupí Divadlo loutek Ostrava s inscenací Bato a Lato, pražské Studio Damúza s představením Moment!, belgický Theater De Spiegel z Antverp uvede Zvídavost a Toto není kniha a spolu s mosteckým Divadlem rozmanitostí se malí diváci vydají při inscenaci Výlet na cestu z dětského pokojíčku na konec světa. Šňůru batolecích představení zakončí polský Teatr Lalek z Wroclawi, pro jehož představení Džungle se stal inspirací amazonský deštný prales.

Vstupenky na jednotlivá představení je možné zarezervovat si již nyní.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky divadlo, festival, Mateřinka, Liberec, představení, Naivní divadlo, batole, loutkové divadlo, Divadlo loutek Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký festival Mateřinka nabídne představení i pro batolata  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.