Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve Frýdlantu se už brzo dočkají specializované přírodovědné učebny, práce finišují

Už za pár týdnů bude hotova moderní odborná učebna v základní škole Husova. Hotovo by mělo být do konce června a na podzim ji otestují žáci.

A k čemu přesně bude takhle učebna sloužit? Děti se zde budou moci učit nejen biologii, ale také chemii, fyziku, nebo třeba zeměpis. Třída bude zahrnovat nejmodernější prvky, jako jsou materiály a pomůcky pro pokusy nebo multimediální zařízení. „Celkové náklady na vybudování této učebny se pohybují okolo 14,5 milionu korun,“ informovala mluvčí města Martina Petrášková.

Naprostou většinu pokryla dotace. Tato odborná učebna bude na základce Husova úplně první a dětem určitě nabídne celou řadu nových možností při vzdělávání. Navíc zde bude kladen důraz na spolupráci. Žáci by zde mohli pozorovat celou řadu zajímavých jevů a pokusů. „Objevit by se zde mohl například Van de Graaffův generátor nebo Faradayova klec a sledovat by mohli například mikroklima terária či akvária,“ doplnila Petrášková. Přírodovědná učebna navíc bude bezbariérová.

Foto pixabay.com

Štítky Frýdlant, učebna, přírodověda

Ve Frýdlantu se už brzo dočkají specializované přírodovědné učebny, práce finišují  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.