Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Okno jako téma dalšího setkání TEDx. Promluví architektka, grafik, i abstinující alkoholička

Ve vratislavických desítkách proběhne ve čtvrtek setkání TEDx. O co jde? Zjednodušeně řečeno o akci, která chce šířit myšlenky hodné myšlení. Aktuální téma je okno, které v přeneseném významu slouží jako nástroj komunikace mezi lidmi, ale má i řadu dalších významů.

„Nevidíme v něm pouze objekt ve zdi, skrze který jde do místnosti světlo, v přeneseném významu ho využíváme hojně i pro další situace,” říká pořadatelka libereckého TEDx Tereza Svatoňová.

Okno jako komunikace

Podle ní ale okno souvisi i s architekturou, která je v Liberci v posledních letech hojně propíraná i díky místní fakultě architektury. „Okno vnímáme jako nástroj pro komunikaci mezi lidmi, kteří mají mezi sebou pomyslnou zeď - díky oknu si mohou vzájemně povídat, ačkoliv jeden je uvnitř (odborník ve svém vymezeném prostoru), společnost venku,” dodala.

Okno může být zároveň mezerou v systému, kterou se někteří v rámci své činnosti snaží zaplnit. S výrazem okno se také řadě z nás vybaví zapomínání.

V souvislosti s tématem se na pódiu představí šest řečníků. Architektka Jana Hořická, ředitel Severočeského muzea Jiří Křížek, vedoucí výzkumného programu v Národním ústavu duševního zdraví Petr Winkler, abstinující alkoholička Michaela Duffková, manažer programu Ředitel naživo Libor Pospíšil a grafik Jiří Hořavka.

Workshop i Vokno

„Připravený máme také bohatý doprovodný program, od možnosti skládání hudby, přes workshop tvorby webového okna s Czechitas, až k zábavné hře Pukec. Pro návštěvníky bude také možnost vyzkoušet si slackline, dokonce pod vedením Anči Kuchařové – nejznámější české slacklinerky,” uzavřela Svatoňová.

Zájemci pak budou moci pokračovat v pivnici Vokno, kam je převeze speciální tramvaj.

TEDxLiberec 2019 II Okno

13. 6. od 17:00 v kulturním centru Vratislavice 101010

Autoři | Foto TEDx Liberec

Štítky TEDx, setkání, Liberec, akce, vratislavice, okno, architektura, Jiří Křížek, Michaela Duffková, Severočeské muzeum v Liberci, Národní ústav duševního zdraví, Czechitas

Okno jako téma dalšího setkání TEDx. Promluví architektka, grafik, i abstinující alkoholička  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.