Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Požár v ruprechtickém kostele objevil náhodou. Šli jsme tam kvůli zvonům, vysvětluje Pavel

Včera vyjížděly jednotky hasičů k požáru kostela sv. Antonína Paduánského v libereckých Ruprechticích. Objevit požár se přitom podařilo čistě náhodou. Naštěstí se to podařilo včas. Požár totiž mohl mít fatální následky.

Právě Pavel byl u toho, když ve věži objevil žhavé uhlíky. „Do kostelní věže jsme šli kvůli budoucí technické úpravě zdejších zvonů. Když jsme tam přišli, všimli jsme si žhavých uhlíků,“ popisoval včerejší incident Pavel. Za objevením požáru tak vlastně stála náhoda.

Psali jsme: FOTO: Hořelo ve věži ruprechtického kostela. Zasahovalo pět jednotek hasičů

Okamžitě prý zareagovali a doběhli pro hasicí přístroje, na pomoc pak přivolali hasiče. „Začali jsme okamžitě místo hasit, ale viděli jsem, že bychom to asi sami nezvládli a zavolali jsme hasiče,“ řekl. Hasiči prý přijeli na místo během pár minut. Jak uvedla již včera mluvčí hasičů, čas byl v tomto případě opravdu rozhodující.

„Rychlost hrála u toho zásahu velkou roli, po dřevěných konstrukcích by se požár snadno šířil a hrozilo by zřícení celé věže,“ sdělila už včera mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Foto Petr Gartner a HZS LK

Štítky požár, Ruprechtice, kostel, Antonín Paduánský, Liberec, Antonín z Padovy

Požár v ruprechtickém kostele objevil náhodou. Šli jsme tam kvůli zvonům, vysvětluje Pavel  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.