Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na křižovatce srazil motocyklistu, vynadal mu a ujel. Na místě ale zůstala jeho espézetka

Až tři roky vězení hrozí řidiči, který na konci května na křižovatce na silnici třetí třídy na Českodubsku srazil motocyklistu a ujel. Jenže při nehodě mu upadla registrační značka, a tak nebylo vůbec těžké ho najít. Policistům nadýchal 2,8 promile alkoholu.

„Krátce po 17. hodině odbočoval nesvědomitý řidič vpravo, přičemž nezvládl tento řidičský úkon a naboural do stojícího 39letého motorkáře, který zde dával přednost v jízdě. Následoval náraz a pád jezdce i s motocyklem na vozovku,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Jednačtyřicetiletý řidič auta pak ještě motorkáři sprostě vynadal a ujel. Zanechal však na místě střetu vizitku v podobě registrační značky vozu. „Pro českodubské policisty bylo jednoduché muže se zákazem řízení nalézt. O několik minut později si pro něj přejeli do místa bydliště,” dodal mluvčí.

Muž pak nadýchal 2,8 promile a policisté také zjistili, že auto nemá technickou a muž má zákaz řízení. „Muži z Liberecka, který již byl v minulosti rozsudkem Okresního soudu uznán vinným za obdobnou trestnou činnost, sdělili policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání hned dvou přečinů. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a za ohrožení pod vlivem návykové látky, mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na šest měsíců až tři léta,” uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, motorka, alkohol, policie, český dub, Liberecký kraj

Na křižovatce srazil motocyklistu, vynadal mu a ujel. Na místě ale zůstala jeho espézetka  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.