Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: V Ruprechticích je opravené dětské hřiště, děti se tu vyřádí

Děti v Ruprechticích se mohou radovat z nového dětského hřiště na křižovatce ulic Kmochova a Ostravská. Nové konstrukce nahradily staré herní prvky, některé i desítky let staré. Místo opravu prokouklo, posuďte sami.

Hřiště v Ruprechticích vzniklo po dostavbě zdejších panelových domů. Před třemi lety ale město nechalo odstranit některé hrací prvky, které již byly v nevyhovujícím stavu. „O rok později začlenilo město toto hřiště do plánu obnovy a v roce 2018 vznikla projektová dokumentace,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Zároveň tehdy nechalo město odstranit poslední dosluhující herní prvky, jako například pískoviště, kolotoč nebo skluzavky. No a co teď? Teď si mohou děti zařádit na úplně nových prolézačkách. „Nově sem byla instalována šplhací sestava, nerezová skluzavka nebo například závěsná skluzavka,“ informovala Kodymová.

Nechybí zde ani tradiční skákací panák nebo pískoviště. A to obsahuje úplnou novinku v podobě stínící plachty. Díky tomu si zde mohou dětičky hrát a rodiče nemusí mít strach, že jejich děti dostanou úžeh. „Pokud se to osvědčí, má odbor ekologie a veřejného prostoru v úmyslu instalovat tyto plachty i na další nová dětská hřiště,“ dodala mluvčí města.

Foto Město Liberec

Štítky hřiště, dětské hřiště, Liberec, Ruprechtice, skluzavka

FOTO: V Ruprechticích je opravené dětské hřiště, děti se tu vyřádí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.